Çocukken, ailesinin malikanesinin ütü odasında, talihsiz bir kaza sonucu annesinin ölümüne yol açan Dina, babasının nefretini kazanır. Annesinin yokluğunda, babası tarafından da dışlanınca, iyice yalnızlaşan Dina sevgiden uzak bir şekilde büyür. Çok güzel, yetişkin bir kadın olduğunda bu sevgi eksikliği, bitmez tükenmez bir aşk arayışı olarak kendini gösterir. Babası tarafından zorla zengin bir tüccar olan Jacob'la evlendirilen Dina, kocasından tiksindiği için gözünü daha fazla dışarıya çevirir. Ancak erkeklerle olan ilişkisinin cinsel boyutu, çocukluk yıllarının karabasanlarının etkisiyle oldukça şiddetli, hatta ve hatta ölümcüldür. Bu durum, Dina'nın Rus asıllı Leo'ya aşık olmasıyla, renk değiştirir gibi gözükse de bu, herkes için işlerin daha iyi olacağı anlamına gelmeyecektir. Norveçli yazar Herbjorg Wassmo'nun, 1989'da kaleme aldığı 'Dina's Book' adlı kitabından uyarlanan 'Dina (Lanetli Kadın)', 1860'ların Norveç'inde geçen ve başrol oyuncusu Maria Bonnevie'nin güzelliğiyle dikkat çeken bir film.
ı'm dina:))) o ses hala kulaklarımda. hle bi sahne vardı dinanın annesinin üstüne kaynar su dökülmüştü okadar gerildim ki böyle bişey yok:) ben altyazılı izlemiştim. dublajını yaptılar mı bilmiyorum
karışık,ilginç,orjinal ve iyi bir filmdi ama itiraf etmeliyim çoğu yerde sıkıldım yani film genel olarak kendine bağlamıyordu bazı yerler tamamen sıkıcı bazı yerler tamamen gergindi...
vahşi bir çocuk sonrasında kadın...annesinin ölümünden suçlu bulunmasıyla babası tarafından yalnızlığı itilmesi...annesinin kaybettiginin acısını tek başına yaşaması onu vahşi,intikamcı ve biraz da deli olması bana çok normal geldi.seyredilmesi gereken farklı filmlerden biri.
yine kendimi dina gibi hissediyorum :) nedir bu kadının çektiği, kader düzeltilebilinir ama dina'da bunun için çaba sarfetmedi sanırım.. izlenmesi gereken en güzel filmlerden, iyi, kötü, çirkin, hepsi var filmde..
insanlar hatalarının getirilerini nasıl yaşarlar, belkide yıllar önce türk filmlerine bile konu olmuş hikayesiyle dina bizi bekliyor, ama ilk kez yalnızlık böyle tasvir edildi, vahşi kadın nasıl olur, sevgisizlik nedir, en önemlisi en sevdiğinin kaybına neden olmak nasıldır ? işte bütün soruların cevabı bu filmde.. iyi seyirler..
lanetli kadın (ı am dina), norveçli yazar herbjorg wassmo'nun dina's book adlı kitabının uyarlaması. insanın yanlızlaşması için bi çok neden vardır dina yaptığı affedilmeyen hata sonucu artık kendisini hem yalnız hem de kendisini suçlar bir halde bulur.o kadar yalnızdır ki artık annesinin hayali ile yaşamaya başlar.vurucu sahneler ve insan pisikolojisinin detayları ile dolu bir film.dina suçludur ama yaşamaya devam eder.ama artık hayatına yaşadıkları yön verecektir.
Dina / Lanetli Kadın
Sinepedi Katılımcıları