Notre Dame'ın Kamburu - The Hunchback

Giriş - Üye Ol
Anasayfa > Sinepedi > Notre Dame'ın Kamburu - The Hunchback

Notre Dame'ın Kamburu

The Hunchback

Film Detayı
Notre Dame'ın Kamburu

Notre Dame'ın Kamburu

0 kişi eklemiş
Filmi Oylayın:
3 kişi
Sinemalar.com puanı :
5.9/10 [?]
imdb puanı :
6.2/10
Yapım :
1997, ABD
Tür :
Dram / Romantik
Yönetmen :
Peter Medak
Senaryo :
Victor Hugo (Kitap), John Fasano
Oyuncular :
Richard Harris, Vernon Dobtcheff, Salma Hayek, Mandy Patinkin, Edward Atterton, Jim Dale, Trevor Baxter, Nickolas Grace, Nigel Terry, Michael Mehlmann, Matthew Sim, Benedick Blythe, Cassie Stuart, Gabriella Fon, Olga Antal
Süre :
1 saat, 38 dk.
Gösterim Tarihi :
16 Mart 1997

Özet

Eserde Claude Frollo adlı bir papaz kilisenin önünde bir bebek bulmuştur ve çok çirkin bir bebek olduğundan ona fransızcada 'eksik-tamamlanmamış' anlamına gelen Quasimodo ismini verir. Quasimodo büyüyünce ise papaz ona zangoçluk görevi verir.Bir süre sonra zilin sesi nedeniyle Quasimodo sağır olur. O sırada bir gün Esmeralda adında bir kızla tanışır kız bir çingenedir. Ama aslında Esmeralda dünyaya bir çingene olarak gelmemiştir. Çingeneler onu küçükken kaçırmış ve yerine sakat bir çocuğu bırakmışlardır bu çocuk ise Quasimodo'dur. Esmeralda genç ve güzel bir kızdır Quasimodo'nun onu görüp aşık olmasıyla olaylar karışır çünkü papaz Claude Frollo'da bir din adamı gibi yaşamaktan bıkmıştır ve Esmeralda'ya duygular beslemektedir.

Yorumlar (1)
Filme Yorum Yaz
hhaqann Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(8) kişi
Çevrimdışıhhaqann, söylemiş
Yorum Puanı: 4.25, Tarih: 27.09.2008 21:07
viktor hugonun edebiyat dünyasındaki önemli eserinden yola çıkılarak yapılmış bu filmi oldukça başarılı buldum.aşkı en güzel anlatan en insanca romanlardan biridir.hugo bu eserinde insanların yaşamında kaderin etkisini göstermek istemiştir.çünkü çingene kızı esmeralda aslında çingene değildir.çingeneler tarafından çalınmıştır onun yerine koyulan bebekde qausimododur.ve onuda katedralin rahibi bulup büyütmüştür.ve bu üç karakterinde yolu aşk noktasında birleşecekdir.çirkin güzel masalı sert katı dini kurallar içinde yetişen aslında bu yüzdende sıkılmış rahip esmeraldaya olan aşkı.hatta çok ilginçdirki aşkı günah olarak tanıdığı içinde aşkını kendine yedirememektedir.bundanda utanç duymaktadır.filme dönecek olursak romanın havasını çok iyi vermiş.selma hayekin performansı güzeldi.kamburu canladıran vernon dobtcheff strafor elyaf karışımı kostüm içinde oyunculuğun hakkını vermiş rahip rolündeki richard harrisde çok başarılıydı.
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver