Anasayfa > Sinepedi > Vatel

Vatel

Film Detayı
Vatel

Vatel

1 kişi eklemiş
Filmi Oylayın:
3.0/5 (5) kişi
Sinemalar.com puanı :
3.7/10 [?]
imdb puanı :
6.5/10
Yapım :
2000, Fransa / İtalya
Tür :
Dram / Romantik
Yönetmen :
Roland Joffé
Senaryo :
Tom Stoppard, Jeanne Labrune
Oyuncular :
Uma Thurman, Gérard Depardieu, Tim Roth, Julian Glover, Timothy Spall
Yapımcı :
Timothy Burrill, Patrick Bordier
Görüntü Yönetmeni :
Robert Fraisse
Müzik :
Ennio Morricone
Süre :
1 saat, 43 dk.
Gösterim Tarihi :
21 Haziran 2002

Özet

François Vatel, maddi açıdan zor duruma düşmüş/ mağrur ve artık yaşlanmakta olan Condé Prensi'nin sadık ve emektar bir hizmetkarıdır. Prens, Kral XIV. Louis'nin teveccühünü kazanıp, Hollanda'lılara karşı düzenlenen askeri kampanyaya katılmak üzere gerekli emri vermesini ve böylece kazanç sağlamayı ümit etmektedir.

Kraldan başka kimseye boyun eğmeyen Condé prensi, bu kez, kendini ve şatosunun geleceğini Vatel'e emanet etmek zorundadır. Vatel'e düşen zorlu görev, Chantilly Şatosu'nda Saray eşrafını ağırlamaktır. Üç gün ve üç gece sürecek olan şenliklerin en basit anlatımla baş döndürücü olması gerekmektedir.

Vatel, bu zorlu görevinin altından başarıyla kalkmak için, her yaştan bir hizmetçiler ordusu ile gece gündüz demeden kralı şşaşırtacak, etkileyecek ve memnun edecek şeyler tasarlamaya çalışır. Olağanüstü seçkin bir menünün yanı sıra, kralın çok düşkün olduğu sanatsal gösteriler içeren bir şenlik düzenler.

Bu kargaşanın ortasında Vatel, Lauzun ile bizzat kral ve kraliçe tarafından himaye edilen Anne de Montausier'nin cazibesine kapılır. Anne, basit bir aileden gelmesine karşın düzenlediği törenlerle büyük bir üne sahip ve kocaman bir yüreği ve inancı olan Vatel'le birlikte olur.

Şenliklerin sonuna doğru yaratılmış olan neşeli ortama bakıldığında arzu edilen başarı yakın gibidir. Ama üçüncü günün akşamı yemekte sunulacak olan balığın gelmemesi üzerine ortalık karışır.

Yorumlar (1)
Filme Yorum Yaz
nat-y Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(1) kişi
Çevrimdışınat-y, söylemiş
Yorum Puanı: 5.00, Tarih: 10.04.2008 00:24
ilk başlarda sıkıcıydı ilerledikçe dahada sıktı zaten uma thorman için izlemiştim.biraz daha niim dedim uma ve diğer başroldeki oyuncuyla birbirlerini sevince dur bakalım ne olaylar olacak dedim. ama ne oldu adam kendini öldürdü.kızda kaçtı.yani ben bunca sıkıldığım dakikaları birde film oscar almış ya inanamadım.boşuna çekmişim izlemeyin lütfen beni seviyorsanız:):)
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver