yalnızlığı,evrendeki çürümüşlüğü,çift kişilikli insanları en iyi anlatan filmlerden,bir başyapıt,ayrıcada bir kara-film başyapıtı.mutlaka görülmeli,görüntü yönetmenliği ve müziklerde takdire şayan.
orada olmayan adam adıyla kendini anlatan filmler arasındadır.ed crane'in hikayesi lanet bir kasabada 1940 lı yıllarda geçer.siyah beyaz yapılmış film kafkavari bir atmosfer oluşturmuş. tüm yaşamı mutsuz isteksiz hayalsiz hırstan uzak bir şekilde geçip giden ed kasabaya gelen bir dolandırıcının 10000 dolar karşılığında kurutemizleme açma oyununa kapılır.bu sırada karısı doris'in kendisini patronu ile aldattığını fark eder(ki özel bir gayret sarfetmemiştir ayrıca en ufak bir kıskançlık hissine kapılmaz )patronuna şantaj yaparak 10000 dolar almaya çalışır.tabi ki işler hiç bir şekilde yolunda gitmez.film boyunca sigara içen ve neredeyse ağzını bıçak açmayan ed crane tam anlamıyla bir tutunamayanlar karakteri bana nedense anayurt otelindeki zeberceti hatırlatıyor.bu arada böyle bir film kahramanı için düşünülebilecek en iyi meslek berberliktir.
kaybedenler üzerine yapılmış en iyi filmlerden biridir.tüm hayatı boyunca kıyıda köşede kalmış,kimsenin farketmediği yaşayıp yaşamadığını pekde umursamadığı bir adamın hayatında sadece bir defa olsun kazanmak için attığı adımla başına gelenlerin öyküsü.tek kelime ile şahane bir film.izlerken herkes kendinden bişeyler bulacaktır.şiddetle tavsiye ederim.
Orada Olmayan Adam
Sinepedi Katılımcıları