Juno (2007)

Juno

Juno

Juno

397 kullanıcının favori filmi
  • Filmin Özeti

Yaşıtlarının çoğu MySpace’teki veya Facebook’taki sayfasını güncellerken, alışveriş merkezlerinde alışveriş yaparken Minnesota’lı zeki bir kız olan Juno (Ellen Page). hayatını kendi koyduğu kurallara göre yaşar. Her zamanki gibi sıkıcı geçen bir öğle sonrasında erkek arkadaşı Paulie Bleeker (Michael Cera) ile sevişmeye karar verir.

Cinsel ilişki sonrasında önceden planlanmamış bir hamilelikle yüz yüze kalan Juno ile en iyi kız arkadaşı Leah (Olivia Thirlby), Juno’nun henüz doğmamış bebeğini evlat edinecek bir aile bulmak için bir plan geliştirirler. İkisinin gözüne kestirdiği ilk aile, evlat edinme özlemiyle yanıp tutuşan Mark ve Vanessa Loring (Jason Bateman ve Jennifer Garner) çifti olur.

Biricik kızlarının Bleeker ile cinsel ilişkiye girdiğini öğrendikten sonra ilk şoku atlatan ailesi de Juno’ya yardımcı olmak için devreye girer. Juno’nun gözüne kestirdiği çiftin “düzgün olmayan” bir çift olmadığından emin olmak isteyen Baba Mac, biricik kızının bebeğine uygun aile bulma girişimlerinde ona eşlik eder. Bu arada üvey annesi Bren de, 18 yaş altı hamilelikle ilgili önyargılarla boğuşan Juno’ya duygusal destek sağlar.

Sonbalar kışa, kış ilkbahara dönüşürken Juno artık doğum yapacağı güne adım adım yaklaşmaktadır. Juno’nun fiziksel görünümündeki değişiklikler onun kişisel olgunlaşmasının aynası olurken, bebeği evlat edinmek isteyen Mark ve Vanessa çiftinde tam ters yönde gelişmeler olur ve görünüşte mutlu hayatlarında çatırdama sinyalleri başlar.

Böyle bir durumla karşılaşan ergenlik çağındaki genç kızların tipik öfkesinden uzak duran Juno, karşısına çıkan problemlerin üstüne korkusuzca giderek engelleri tek tek ortadan kaldıracak; bunu yaparken gençlik enerjisini sonuna kadar sergilemekten çekinmeyecektir.

  • Angelly

    07.02.2010 tarihinde saat 21:29 sularında demiş ki;

    0 oy

    Gerçekten çok keyifli bi filmdi : )

    Ailenin anlayışı beni yuh artık bu kadar olur dedirtti.

    Ama junoyla mark arasındaki olayı çözebilemedim sanki. Nasıl diyim hoşlanmış gibi geldi bana. Orada bir soru işaretiyle karşılaştım ama genel olarak oldukça güzel bir filmdi. Ellan gerçekten cok güzel oynamış rolünü. Gerek hamilelikteki durumu gerekse Bleeker'la arasında olanlarda gerçekten son sahnelerde o duyguyu cok güzel verdi : ) O ikiliyi seyretmekten gerçekten keyif aldım umarım ilerde baska projelerde de birleşirler. Bize de izlemek düşer .

    Bu yoruma 0 cevap verilmiş.cevap yaz
  • ByPislick

    06.02.2010 tarihinde saat 13:14 sularında demiş ki;

    0 oy

    Süper bi film.Zaten aldığı ödüllerde bunu gösteriyor.Mutlaka izlemeniz gereken bi film.

    Bu yoruma 0 cevap verilmiş.cevap yaz
  • sinemanyak45

    03.02.2010 tarihinde saat 19:07 sularında demiş ki;

    2 oy

    Sıradan gibi görünen ama günümüz problemlerinin özellikle kız babalarının çok büyük bir sorunu ele alınmış filmde.Bu da sıradan bir problem olmuyor doğal olarak.Böyle bir olayı ailenin özellikle bir babanın sıradanmış gibi karşılaması çok enteresandı açıkçası.Gerçi başka ne beklenebilirdi ki.Bizim için(yani Türkler) facia olan bu olay filmde de gösterildiği gibi başkaları tarafından sıradan olabiliyor.Ya onlar çok medeni ve herşeyi konuşarak halledebilen insanlar yada biz onların gözünde medeni olmayan bir millet misali.Film bu tarz şeyleri sıradan gibi göstermesini gerçeken iyi başarmış.Biraz da bu bize göremi bilmiyorum ama bukadar da olmaması gerekiyor diyo insan bir şekilde.Herşeye rağmen güzel bir film Juno.Farklı bir hayat hikayesi.Öyle buram buram komedi veya dram aramayın ama sizi sürüklemesini başarabiliyor.

    Bunda en büyük emeği olan Ellen Page cidden sınırları zorlamış ve olağanüstü bir performan sergiliyo.Yaşının filmdekinden büyük olmasına rağmen kendini 16 yaşında inandırabiliyor izleyiciyi.Hamile rolünü de gerçekten iyi oynuyo.Konuşma tarzı on numaraydı.Janniger Garner diğer göze batan oyuncuydu.Nekadar Ellen Page'in altında tüm oyuncular ezilsede.

    Söyledim ya filmde en rahatsız edici nokta benim için bu olayın hafife alınması ve hiçbir şey olmamış gibi davranılmasıdı.Yani Juno karakterini hamile birakan çocuğun bile ilk duyduğunda refleksleri okadar basiti ki.''Hadi ya gerçekten mi'' der gibi hiç umursamıyor bile çocuk.Biraz daha ciddiye alınarak olaylar gelişebilirdi.Kimbilir belkide yönetmen bilerek bunu eleştiri bakımından gözler önüne sergilemiş olabilir.

    Juno renkli,sıkılmadan Ellen Page'in mükemmel oyunculuğu için bile izlenebilecek bir film.10/8

    Bu yoruma 0 cevap verilmiş.cevap yaz
  • moose

    03.02.2010 tarihinde saat 11:59 sularında demiş ki;

    1 oy

    Bence çok güzeldi. izlemenizi öneririm. juno rolünü ellen page bayağı güzel oynamıştı çok gerçekçiydi. em çok şeker bir genç kız,juno pek kabulenemesede hemde genç bir anneydi... ellen,bu dengeyi süper tutturmuştu.evlatlık verme gibi durumlrda bu tür filmlerin finalleri merak edilir. çocuğu kime verecek falan. işte bu filmde objektif olarak karar verildi ve de çok doğruydu verilen karar. çocuğa juno bakamazdı oldukça küçüktü. bebeğini aldırmaktansa; anneliğe kendini adamış fakat şansı olmayan bir kadına bebeği vermesi,ona bu şansı tanıması çok güzeldi.bebeğe bağlanmamak içinde onu görmedi. bence son derece doğru bir karardı... tavsiye ederim :)

    Bu yoruma 0 cevap verilmiş.cevap yaz
  • elcapitano10

    31.01.2010 tarihinde saat 14:51 sularında demiş ki;

    0 oy

    Yer yer güleceğiniz,yer yer hüzünleneceğiniz güzel bir gençlik filmi,izlemenizi öneririm

    Bu yoruma 0 cevap verilmiş.cevap yaz
  • atgitsin

    30.01.2010 tarihinde saat 02:11 sularında demiş ki;

    4 oy

    Özellikle Ellen Page'in hamile kadın rolünü çok beğendim. Yürüyüşünden, oturup kalkmasına kadar tüm hareketleri çok gerçekçiydi. Film yer yer eğlenceli yer yer sıkıcıydı. Ama küçük kadın Juno'yu ben çok beğendim. Jennifer garner oyuncular arasında ilk isim gibi gözükse de aslında rolü çok azdı. Onun yerine başroldeki Juno'nun sevgilisini Michael Cera'yı ön resimlere alabilrlermiş.

    Bu yoruma 0 cevap verilmiş.cevap yaz
  • fenerlist57

    27.01.2010 tarihinde saat 22:59 sularında demiş ki;

    0 oy

    bol zamanınız varsa değerlendirceğiniz bir film sonunu rahat getirebilirsiniz eğlenceliydi bence

    Bu yoruma 0 cevap verilmiş.cevap yaz
  • morvi

    25.01.2010 tarihinde saat 11:44 sularında demiş ki;

    0 oy

    bizim kültürümüze son derece uzak olduğu doğru..ama eğlenceli bi filmle vakit geçirmek istiorsanız izleyebileceğiniz bi film..

    Bu yoruma 0 cevap verilmiş.cevap yaz
  • daisylily

    20.01.2010 tarihinde saat 02:06 sularında demiş ki;

    2 oy

    filmi güzel kılan şey kesinlikle son bölümlerdi bence.çok güzel bir film olduğunu söyleyemiyorum hatta kısım kısım sıkıldığımı bile söylemeliyim ama filmde bazı detaylar vardı ki insan kendini gülümsemekten alıkoyamıyo.en beğendiğim sözlerden biride juno\'nun erkek arkadaşı için \"o benim makarnamın peyniri\" benzetmesini yapmasıydı.gerçekten ilginç,eğlenceli ve samimi bir benzetme =)

    Bu yoruma 0 cevap verilmiş.cevap yaz
  • Kristenstevert

    17.01.2010 tarihinde saat 18:10 sularında demiş ki;

    1 oy

    Hemen izledim =)
    Sonu çok güzeldi =)
    Çok beğendim =)

    Bu yoruma 0 cevap verilmiş.cevap yaz

Doluluk Oranı: 97.50%

 
  • İlgili Haber/Kritikler
  • Juno: Eğlenceli Bir Ergenlik Hikayesi

    Blog yazarlığından senaryo yazarlığına geçiş yapan Diablo Cody’nin yarattığı “Juno”, geçmişteki ergenlik çağı karakterlerinin hiçbirine benzemeyen, çok özgün bir karakter olarak çıkıyor karşımıza. Açık s

    haberin devamı

  • Ellen Page 'Juno'yu Anlatıyor...

    "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Oscar’a aday gösterilen 20 yaşındaki Ellen Page, diğer dört rakibinin yarısı yaşındaydı. Dört dalda Oscar’a aday gösterilen ve "En İyi Özgün Senaryo" dalında Oscar&r

    haberin devamı

  • 80. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

    80. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Geceye 4 dalda Oscar kazanan “No Country For Old Men/ İhtiyarlara Yer Yok” damgasını vurdu. ‘En iyi erkek oyuncu’ kategorisinde, beklenildiği gibi Daniel Day Lewis Oscar’ı kuc

    haberin devamı

Sinema dünyası ile ilgili diğer haberler

  • Benzer Filmler
  • Truman Show

    The Truman Show

    Sinemalar Puanı: 7.8 / 10

    IMDB Puanı: 8.0 / 10

    Tür: Bilim Kurgu,  Dram,  Komedi,  Romantik

    Yapım: ABD

  • Forrest Gump

    Sinemalar Puanı: 8.8 / 10

    IMDB Puanı: 8.6 / 10

    Tür: Dram,  Komedi,  Romantik

    Yapım: ABD

  • Alacakaranlık

    Twilight

    Sinemalar Puanı: 7.7 / 10

    IMDB Puanı: 5.8 / 10

    Tür: Dram,  Fantastik,  Gençlik,  Gerilim,  Gizem,  Romantik

    Yapım: ABD

  • İlgili Gruplar
  • Oscar Ve Daha Fazlası

    Sizce oscar ödülleri doğru kişilere ve filmleremi gitti.Oscar ödüllerinin hepsinin avrupaya gitmesi doğal bir olay mı?...

    10 kişi katılmış

    2 yorum yapılmış

  • Teenage Movie Star List under 25 : Sinemalar.com

    Beyler Bayanlar ..... internette dolaşan 25 yaş altı film yıldızları listesinin bir benzeri de bu siteye yakışır diye düşünüyorum. Emini...

    3 kişi katılmış

    6 yorum yapılmış

  • FiLmsiz Geçmez Bu Hayat DiyenLer

    Hayatın filmsiz bir kabus olup çekilmeyeceğini düşünen herkes buraya...!!!...

    131 kişi katılmış

    6 yorum yapılmış