2010 - Avustralya , İngiltere
118 Dak.
Helena Bonham Carter , Geoffrey Rush , Colin Firth , Guy Pearce , Michael Gambon
2010 - Avustralya , İngiltere
118 Dak.
Helena Bonham Carter , Geoffrey Rush , Colin Firth , Guy Pearce , Michael Gambon
Kardeşinin feragat etmesiyle gönülsüz bir şekilde tahta geçen Kral VI. George, kekemelik sorununu yenmek için Lionel Logue adlı bir konuşma terapisti tutar.
İşte bir başka biyografi.Biyografi severler için için sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film.
En çok üzüldüğüm şey binlerce film çekilecek kadar geniş bir tarihe sahip olup hiç bunun gibi güzel filmimizin olmamasıdır.Filmi izlerken acayip derecede özendim.Keşke bizimde böyle bir filmimiz olsa diye.Şu ana kadar çektiğimiz en iyi tarih filmi Fetih.Oda tartışılacak bir film.Umarım ileride tarihle ilgili,biyografi içeren güzel filmler çekilir.
Basit bir konuyu Colin Firth ve Geoffrey Rush şahlandırmış. Buna nazaran kaliteli bir senaryo, atmosfer ve dekor filmi tamamlıyor.
Bizi normalde ilgilendirmeyen bir İngiliz hanedan üyesi için içten ve güçlü bir şekilde 'Hadi Konuşsana' nidalarını ortaya çıkaran güzel bir film!
En iyi film oscarına sahip olduğunu söylememe gerek yok herhalde!
Türkçe dublajı çok acımasız olmuş. Al şu taka tukaları......
Durağan ilerleyen fakat kaliteli bir film.Psikolojik bir biyografi filmi de diyebiliriz.Tavsiye ederim.
Dönem filmi severler veya gerçek hayat hikayelerinden alıntı filmleri sevenlerin seveceği bir yapım aynı zamanda paikoloji filmleri içine sokuyorum bu filmi oyunculuklar muhteşeme yaklaşmış ayrıca 30 ların havasının çok iyi yansıtılması ayrı bir lezzet katmış filme.