Günaha Davet - A Bronx Tale

Giriş - Üye Ol
Anasayfa > Günaha Davet - A Bronx Tale

Günaha Davet

A Bronx Tale

Film Detayı
Günaha Davet

Günaha Davet

8 kişi eklemiş

Özet

Amerika'nın Bronx şehrinde yaşıyorsanız suç dünyasına bulaşmamanız neredeyse imkansızdır. Namusuyla çalışan otobüs şoförü bir baba (Robert De Niro) oğlu Calegero'yu bu dünyadan uzak tutmaya çalışıyor. Ama mahallerinde yaşayan mafya bağlantılı bir adam olan Sonny (Chazz Palminteri) Calegero'yu daha 9 yaşındayken bile yakınında tutmaya başlıyor. Calegero 17 yaşına bastığında babasının engellemelerine rağmen suç dünyasına da adım atıyor.

Yorumlar (4)
Filme Yorum Yaz
muti650 Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(0) kişi
Çevrimdışımuti650, söylemiş
Yorum Puanı: oylanmamış, Tarih: 16.07.2008 21:48
bence güzel bir film resgele kanal değiştiriyodum bu filme rastladım ve seyrettim pişman değilim seyrettiğime.herkeze tavsiye ederim
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
captaiin Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(4) kişi
Çevrimdışıcaptaiin, söylemiş
Yorum Puanı: 5.00, Tarih: 24.05.2008 14:37
geçenlerde yine gözüme ilişti ve izledim yine derken bu tüm *yine* leri hakediyor.bir oğul iki baba birde mahyavari bir mahalle *italyan mahallesi*.mafya babasına duyduğu hayranlıkla büyüyen küçük kalomiçeronun(italyanca nasıl yazılır bilmiyorum) *si* ye dönüşü.klasik mafya filmlerinin ekolü ile seksenlerin gençlik filmlerinin sentezi misali.hem yönetmen hemde oyuncu koltuğunda gördüğümüz robert de niro.aktörler hem oynayıp birde yanında yönetmeyi denemişlerse ellerine ayaklarına bulaştırırlar derseniz yanılırsınız.iki baba derken biri tüm mahallerde ahkam kesen mahallerinin idari :) işlerinden sorumlu sonny diğeri öz baba ki oğlunu olabildiğince pis işlerden uzak tutmaya çalışan eğitimi için nasihat üstüne nasihat veren bir otobüs şöförü-filmde suretini pek fazla göremiyoruz-(biz onun üniformasına vurulmuştuk zaten)en asil duygunun insanı.başlarda bu ne ya veledin çocukluk anılarını mı izleyecez diyenler olmuştur olmaması imkansız fakat dewamında tüm kurgunun sebebinin işte o cocukluk anıları olduğunu görüncede fikrimiz değişmiştir malum.ben küçük kalemiçeronun şansını kıskandım.iki babası oldu ve hayatı iki yönden görüp öğrendi.bazen öz babasına gerçekle sahtenin farkını sorarken yada alın teriyle yada kolay yoldan para kazanmanın ayrımını öğrenmeye çalışırken bu esnadada aile ve arkdaş ikilemleriden kurtulamazken siz bu filmi keyifle izliyorsunuz.aslında birde mesajı var.*doğanın kanunuymuş gibi belkide öyledir çocuk kimisinin çocukluk yıllarında ne denli babaya anaya düşkün olduğunu ve yine ne denli bu bireylere hayranlık duyduğunu zaman ilerledikçe de çocuğun aileden kopup arkadaş çevresine yöneldiğini* ki bu çevreninde gençten bir bir aldıklarını görebilirsiniz.kalomiçero sonny nin tabiriyle *si* aile ve dışarısının arasında gidip gelicek toplumsal önyargıları kafasından bir yana atıp çevresince hiçte hoş karşılanmayacak bir sevdaya düşücek.sizde bunu zevkle izliceksiniz.birbirnden başarılı oyuncu kadrosu ve güzeiş müzikleriyle çok kez izlenilcek bir yapım.(keşke de niro değişen 10 yılla beraber şahıslarında suretlerinde belirgin değişiklikler yapsaymış :))neyse.
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
liramazu Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(2) kişi
Çevrimdışıliramazu, söylemiş
Yorum Puanı: 5.00, Tarih: 18.05.2008 19:48
filmin yönetmenide olan de niro yu fakir ama gurulu bir baba olarak izliyoruz.çok bilinen ve sevilen mafya içerikli filmler kadar destansı olmayabilir belki.ancak çok daha samimi olduğunu söylemek mümkün.sony marka bir plazma tv istermisin dediklerinde bir n fazla olsun ama sonny abim gibi olsun diyesim geliyor filmi her izlediğimde :)
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
aliibragimhuseinxan Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(2) kişi
Çevrimdışıaliibragimhuseinxan, söylemiş
Yorum Puanı: 4.50, Tarih: 06.02.2008 19:55
allah razı olsun bu filimi koyuduğun için en çok hasta olduğum bir film
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver