2005 - ABD , İngiltere , İspanya
144 Dak.
Orlando Bloom , Liam Neeson , Eva Green , Michael Sheen , Jeremy Irons
2005 - ABD , İngiltere , İspanya
144 Dak.
Orlando Bloom , Liam Neeson , Eva Green , Michael Sheen , Jeremy Irons
Ailesini ve inancını kaybeden acılı bir baba... Dini savaş uzak ve kutsal topraklarda devam etmekte onu ve kaderini ise büyük bir drama doğru yönlendirmektedir. Kaderi oğlu Balian’ın büyük bir şövalye olmasını sağlayacaktır. Ibelin’li Godfrey Doğu’da savaştığı Haçlı Seferlerinden vatanı Fransa’ya dönmüştür. Balian’ın babası olduğu ortaya çıkınca, Godfrey gerçek şövalyeliğin ne olduğu hakkında oğlunu yetiştirecek ve onu kıtalararası destansı bir yolculuğa çıkaracaktır.
Kudüs’te o günlerde 2. ve 3. Haçlı Seferleri arasında kırılgan ve her an sonlanabilecek bir ateşkes ilan edilmiştir. Kudüs Kralı IV Baldwin barışa ve halkına bağlılık yemini etmiştir. Ibelin’in ölmeden önce kılıcını ve yeminini teslim ettiği oğlu tıpkı babası gibi Kudüs’ü her tür kötülükten korumak için yola çıkmıştır.
Ölüme çok yaklaştıkları bir deniz kazasına rağmen güçlükle ulaştıkları Kutsal Şehir’de Balian kılıç maharetleri sayesinde kendine kısa sürede bir ün yapar ve bu arada Kral’ın kızkardeşi güzel Sybilla'nın saygı ve hayranlığını da kazanır. Ancak Balian kendine düşman da kazanmıştır... Özellikle Sybilla’nın kocası, Tapınak Şövalyeleri'nin küstah lideri Guy de Lusignan’ın ve kralın danışmanı Tiberias’ın düşmanlığını. Balian kılıcını alır ve tarihe adım atar.
" Önceleri Allah için savaştığımızı sanıyordum Sonraları servet ve toprak için savaştığımızı anladım Utanmıştım " " Din kelimesine fazla anlam yüklemem. Din kelimesi bana sadece, bir sürü bağnaz fanatiğin yaptığı kötülükleri ve sonra bunu Allahın isteği olarak adlandırmalarını hatırlatıyor. Kutsallık, doğru yolu seçmektir. Cesaret, kendini koruyamayanların yanında olmaktır. İyilik, aklında ve kalbindedir. Her geçen gün yaptığın şeyler sonucunda iyi bir adam olursun. Ya da olmazsın " Oyuncu kadrosunda Orlando Bloom, Eva Green, Liam Neeson, Edward Norton, Jeremy Irons gibi ünlü isimler bulunuyor. Yönetmen Ridley Scott. Film, tarihten olaylara dayanarak yapılmış. 12. yüzyılda Selahaddin Eyyubi döneminde yaşanan bazı olayları uyarlamışlar. 147.000.000 dolarlık dev bütçesi filmin mekanlar, kostümler, görsel efektler ve kadrosundaki kaliteyi arttırmış. Süresi uzun olmasına rağmen sürükleyici bir film ve sizi sıkmayacaktır. Savaş-Tarih türünü seven arkadaşlara tavsiyemdir " Dünyayı daha iyi yapmayan insan İnsan değildir "
Filmin tarafsızlığı konusunda farklı görüşler olsa da şu replik bana yetti... -Herkesin, hristiyan topraklarına güvenle geçmesini sağlayacağım. Kimse zarar görmeyecek. Allah adına yemin ederim -Hristiyanlar şehri aldıklarında, bu duvarların içindeki her müslümanı katlettiler. - Ben onlardan biri değilim ben Selahaddin'im Salahaddin... Selahaddin Eyyubi'nin vakur, kendinden emin tavırları yani bunu filme bu şekilde yansıtmaları takdire şayan doğrusu. Herkesin izlemesi gerektiğini düşünerek tavsiye ediyor iyi seyirler diliyorum...
Pek yansız bir film déğildi. Savaş sahneleri dışında da pek beğendiim bir film déğildi.
'Mesele seni teslim almaya hakları olup olmadığı değil. İsteyiş tarzlarıydı'.
'SAYGI'
Tarih savaş ağırlıklı dram olsun yer yer sahneler güzel olsun muhteşem ötesi bir film din eşitliği hakkında öğütler olsun.Özellikle sahneler arası hristiyan ilahileri çok güzel olmuş başarılı bir film.
hayatımda izlediğim en güzel tarihi filmlerden birisi ayrıca biz tarihçiler olarak bize gösterdiği hilal taktiği ve çetr nedeniyle müteşekkirim her zerresiyle müthiş bir filmdi herkesin izlemesini tavsiye ederim
Büyük beklentiyle izledim fakat film beni fazla etkilemedi.