New York’ta Beş Minare’den İlk Kareler

07.01.2010 09:21
New York’ta Beş Minare’den İlk Kareler

Filminin yedi sahnesinden oluşan filmin teaseri önceden çekilerek, sinema salonlarında izleyicisiyle buluşmaya başladı bile. Bir süre sinema salonlarında teaserı  fragmanı gösterilecek ve bu yıla damgasını vuracak olan idiidalı film Kasım 2010’da beyazperdede. Hikayesi Mahsun Kırmızıgül’e ait olan New York’ta Beş Minare için nisan-mayıs aylarında Boyut Film-Murat Tokat’ın yapımcılığında çekimlere başlanacak. İlk hikayesini 11 yıl sonra gerçekleştirecek olmanın mutluluğu içinde olan Kırmızıgül  için bu projenin yeri apayrı. Yaptığı iki film ile sinemalarda çok büyük bir başarı elde eden ünlü yönetmen yeni filmi hazırlıklarına başladı.


Yıllar önce bir araya gelerek bu projeyi çekmeye çalışan Mustafa Sandal ve Mahsun Kırmızıgül nihayet hayalleri için bir adım atmış oldular. Sandal ‘11 yıl önce bu filmde beraber oynayacaktık. Türlü aksilikler sonucu yapamamıştık. Mahsun’un yaptığı işler ve başarısı ortada. Onun işine olan bağlılığı ve çalışkanlığı, aynı oranda da çıkardığı başarılı işlerden çok etkileniyorum. Filmin konusuna gelince, sadece beş kişinin bildiği senaryo ile ilgili yapılan her yorum gerçek dışı olacaktır’ dedi


Sandal şaşırtacak, Mahsun karizmasıyla yakacak


İlk kez bir sinema filmi için kamera karşısına geçen Mustafa Sandal, oynadığı reklam filmlerinden sonra, sinema kariyerine iyi bir başlangıç yağacağı bu filmde top sakallı ve kısacık saçlarıyla şaşırtacak. Yönettiği iki filminde de aynı zamanda kamera karşısına da geçen Mahsun Kırmızıgül, iki farklı karakter için de eleştirmenlerden tam not almıştı. İki filmde de saçlarını kestiren Kırmızıgül, bu kez saçlarını uzatarak yakışıklı ve bambaşka haliyle izleyici karşısına çıkacak.