Çocuklar Okan Bayülgen İle Buluştu!

29.01.2010 10:23
Çocuklar Okan Bayülgen İle Buluştu!

29 Ocak’da 3 Boyutlu olarak gösterime giren Garfield 3 Boyutlu Süper Kahraman filminin ön gösterimi 27 Ocak Çarşamba günü Maçka Gmall Cinebonus Sineması’nda yapıldı. Özel gösterime Garfield’ı seslendiren Okan Bayülgen ve eşi Şirin Ediger birlikte katıldı.

 

Çocuklar ile beraber objektiflere poz veren Okan Bayülgen’in yeni çocuk sahibi olmanın vermiş olduğu duygulardan olacak ki çocuklar ile birlikte oldukça mutlu olduğu gözlemlendi. Sonrasında çocuklar ile beraber filmi izleyen Bayülgen çifti filmi çok sevdiklerini belirttiler.

 

Filmde Garfield’ın ikiz kardeşi olan Garzooka karakterini de eş zamanlı seslendiren Bayülgen’in iki karakterin karşılıklı diyaloglarında komik sahneler ortaya çıktı. Filmin İngilizce versiyonunda olduğu gibi farklı iki sesi aynı konuşma içerinde seslendirdi.

 

Seslendirme toplam 3 hafta sürdü

 

Dublaj sırasında her cümle seslendirildikten sonra Bayülgen tarafından kontrol edildi. Teknik ekibin onay vermesine karşın Bayülgen’in ‘İçime sinmedi, bir daha seslendireceğim!’ demesi dublajın toplam 3 haftada sonlanmasına neden oldu.

 

Büyük bir itina ile seslendirme yapan Bayülgen’in ‘Altında ismim geçiyorsa en mükemmeli olsun isterim. Oldukça zorlanmama rağmen sonuç keyif verici oldu.’ sözleri dikkat çekti.

 

Filmin Konusu

 

Dünyada hiçbir şey Garfield’ın yemeden başka bir şeye kalkışmasını sağlayamaz, ta ki süper-kedi Garzooka Çizgi Roman evreninden Karikatür Dünyası’na ürkütücü haberlerle birlikte düşene kadar. Süper kötü Vetvix barışçıl Dorkon gezegenine saldırmış, hem Çizgi Roman hem de Karikatür evrenini işgal etmesine yardımcı olacak bir icadı çalmıştır.

 

SESLENDİRENLER

1-    GARFIELD - GARZOOKA: OKAN BAYÜLGEN
2-    VETVIX: ŞEBNEM ÜNALDI
3-    PR.WALLY-WALLY: KÖKSAL ENGÜR
4-    İMPARATOR JON- JON: ALİ GÜL
5-    NERMAL-ANERMAL: ZİYA KÜRKÜT
6-    ARLENE: BELİT ÖZÜKAN
7-    ODIE: ATİLLA ŞENDİL
8-    BETTY: FUNDA KIPÇAK
9-    CHARLES: MAZLUM KİPER
10-    ELİ: DÜNDAR MÜFTÜOĞLU
11-    BONİTA: NİLGÜN KASAPBAŞOĞLU
12-    ANLATICI: SÜHA ÇALKIVİK