Dersimiz: Atatürk 19 Mart'ta Vizyonda!

09.03.2010 10:51
Dersimiz: Atatürk 19 Mart'ta Vizyonda!

Senaryosunu \"Şu Çılgın Türkler\" ve \"Diriliş\" kitaplarıyla fırtınalar estiren, Atatürk\'ü ülkemizde en iyi araştırmış, en iyi anlamış yazarlardan olan Turgut Özakman’ın kaleminden çocuklara Atatürk dersi...

 

Yapımcılığını Birol Güven ve Serkan Balbal’ın üstlendiği, yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın yaptığı ve yapımı Mint Prodüksiyon tarafından üstlenilen, Halit Ergenç, Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya’nın başrollerini paylaştığı “Dersimiz Atatürk” filmi için geri sayım başladı.

 

Halit Ergenç’in Atatürk’ü canlandırdığı, çocuklarımıza ve genç nesile Atatürk\'ü en doğru, en yalın ve en seyre değer şekliyle anlatma amacı taşıyan filmin anlatıcısı konumunda olan ve filme ismini veren dersin hocasını, yani \"Tarihçi Dede\"yi sinemamızın duayenlerinden Çetin Tekindor oynuyor.

 

Tarihçi Dede’nin torunu ve torununun okul arkadaşlarına Atatürk’ü anlatmasıyla başlayan film, sinema tekniklerinin kullanıldığı bir ders niteliğinde... Tarihçi Dede çocuklara Mustafa Kemal\'in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır, Kurtuluş Savaşı\'nın en önemli cephelerine götürür.

 

Şüphesiz Atatürk’ü en çok seven yazarlardan Turgut Özakman, filmle ilgili çocuklara şöyle sesleniyor: “Sevgili cocuklar! “Dersimiz: Atatürk” sizin için, size Atatürk’ü doğru olarak yansıtmak için yapıldı. Ama büyüklerinizi de alın bu filme öyle gelin. Çünkü öğretmenlerinizi, anne babalarınızı, ağabey ve ablalarınızı, dede ve büyük annelerinizi de ilgilendiren birçok yanları, özellikleri, sürprizleri var. Gururla, zevkle, yararlanarak izlenecek, doğru, yalın bir film yapmak için hepimiz çok özen gösterdik. Seveceğinizi umut ediyoruz. Sevgilerimizle”