Çok Filim Hareketler Bunlar

29.03.2010 10:09
Çok Filim Hareketler Bunlar

BKM Mutfak ekibi Türk sinemasında daha önce denenmemiş bir anlatım dilini kullanarak  9 ayrı öyküyü tek filme sığdırdı! Ekibin kendine özgü konseptinin “sinemanın imkanları” ile buluştuğu film, Türkiye ile birlikte tüm Avrupa’da da seyirciyle buluştu. BKM Mutfak Oyuncuları, filmlerini Cumartesi gecesi Almanya Essen’de, Pazar gecesi Hollanda Amsterdam’da  seyirciyle birlikte izlediler.

 

Oyuncuların salona gelişlerinden itibaren Essen’de de Amsterdam’da da izdiham vardı! 4 farklı salonda gerçekleştirilen gösterimlere ilgi büyüktü. Ekibin kaptanı Eser Yenenler Essen’de Almanca, Amsterdam’da Hollandaca “haydi hep beraber filmi izleyelim” dediğinde büyük alkış aldı. Oyuncular salonların hepsinde filmlerini seyirciyle birlikte izlediler. Filmin sonunda da hem gazetecilerin hem seyircilerin sorularını yanıtlayıp sohbet ettiler!

 

Filmi kahkahalarla izleyen seyirci, BKM Mutfak Oyuncuları’na skeçlerin devamını beklediklerini söyledi. En çok merak edilen 300 Günübirlikçi fragmanının filminin ne zaman çekileceği oldu! Sivrisineklerin şarkısı da seyircilerden istek aldı! Ve bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. BKM Mutfak Oyuncuları’nı bu kez beyazperdede izleyen seyirci hem bir sonraki turnelerini hem de ikinci filmlerini ne zaman çekeceklerini sordu! Ekibin yanıtı: “ çok yakında” oldu…

 

Ozan AÇIKTAN\'ın yönettiği Teknosa sponsorluğu\'nda seyircinin karşısına çıkan BKM Mutfak Oyuncuları filmlerinde tiyatro sahnesinde yaptıklarını sinemanın imkanları ile buluşturup bambaşka bir dünya yarattılar! Oyuncuların hepsi hem yepyeni ve çok konuşulacak tiplemelerle hem de çok sevilen, tanınan karakterleriyle  kameranın karşısındaydılar!

 

Ersin Korkut, yine herkesin diline düşecek farklı karakterle filmde yer alırken, Hıyarlı Baba ve Havuçlu Anne tatil maceralarında hem korkutuyor (!) hem güldürüyor!!! Filmde, Murat Eken ve Şahin Irmak, pilotluk maceralarında tüm anneleri yadediyor! Zeynep Koçak “elalem ne der?” diye mahalleyi turlarken, BKM Mutfak oyuncuları konu komşu rollerinde herkese çok tanıdık geliyor!

 

Metin, Hamdi ve Nazmi sivrisineklerin dramıyla  ağlatmıyor, güldürüyor!!! Bisiklet ile ilgili tarihi gerçekler de bu filmle ortaya çıkıyor!

 

Eser’in her daim şıklığını elden bırakmadığı ve smokinle arz-ı endam ettiği filmin 7 günde tamamlanan 300 Günübirlikçi bölümünde ise Buşra ve Murat zor anlar yaşasa da, BKM Mutfak Oyuncuları ve diğer 1000 oyuncunun ne kadar eğlendiğine tanıklık ediliyor.