LG’den Sinemaya Çılgın Destek!

30.03.2010 17:09
LG’den Sinemaya Çılgın Destek!

Sinemanın kitleleri bir araya getiren gücüne inanan ve gerçekleştirdiği çalışmalarla sinemaya destek olan LG, 29.su düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Gece Yarısı Çılgınlığı Kuşağı’nın sponsorluğunu üstleniyor.

 

Sinemaseverler bu yıl “LG ile Gece Yarısı Çılgınlığı Kuşağı”nda, ünlü yönetmenler Gaspar Noé, Ole Bornedal ve Niels Arden Oplev’in filmleriyle sıra dışı bir sinema deneyimi yaşayacak.

 

Sinemanın kitlelere verdiği keyif, heyecan ve doyumu sonuna kadar desteklemeyi ve bu keyfi daha fazla deneyim ile pekiştirmeyi arzulayan LG, doğrudan üstlendiği veya desteklediği projelerle sinemanın gelişimi için adımlar atıyor.

 

LG, 3 – 18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali Gece Yarısı Çılgınlığı Kuşağı’na da sponsor olarak, 7. sanatın heyecan verici ve sarsıcı örneklerinin sinemaseverlerle buluşturulmasına destek oluyor.

 

LG Marka Pazarlama Müdürü Aysun Şabanlı; “LG olarak, yalnızca teknoloji geliştiren bir şirket kimliğiyle değil, kitlelerin yaşamlarının en özel noktalarına kadar dokunan, duyarlılık sahibi bir kuruluş olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Sinemanın kitleleri bir araya getiren gücüne inanıyor ve sinemaya destek veriyoruz. Bu kapsamda dünya sinemasnın bir çok başarılı örneğini İstanbul’daki sinema severlere sunacak olan Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Gece Yarısı Çılgınlığı Kuşağı’nın sponsorluğunu üstleniyoruz. Ayrıca geçen yıl sponsorluk desteği bulamayan Filmekimi’nin bu yıl ana sponsorluğunu üstleniyoruz. Film Ekimi de ayrıca bizi çok heyecanlandırıyor Önümüzdeki dönemde sinemaseverler, görmek istedikleri birçok filmle LG’nin sinemaya olan desteği sayesinde buluşacaklar.” dedi.

 

Artık bir klasik haline gelen Gece Yarısı Çılgınlığı Kuşağı’na LG’nin destek vermesinden ötürü mutlu olduklarını belirten İKSV Film Festivali Direktörü Azize Tan; “Uluslararası İstanbul Film Festivali, Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği olarak sinemaseverlerin beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Festival kapsamında özel takipçileri olan bölümlerimizden biri de Gece Yarısı Çılgınlığı Kuşağı… LG bu kuşağımızın sponsorluğunu üstlenerek çok önemli filmlerin Türk izleyicileriyle buluşturulmasına büyük bir rol oynuyor. Bu yıl izleyicilerimiz, Gaspar Noé, Ole Bornedal ve Niels Arden Oplev’in filmleriyle sıra dışı bir sinema deneyimi yaşayacaklar” dedi.

 

2009 yılında 162 bin izleyiciyle yine Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği olan Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin programında bu yıl, 2009 ve 2010’un dikkat çeken yapımlarının yanı sıra dünya festivallerinden ödüllerle dönen filmler, unutulmayan klasikler ve usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeler yer alıyor. Festivalde 20 bölümde yaklaşık 200 film gösterilecek.

 

Bu yıl yeni bölümleriyle de dikkat çeken Festival’de, her yıl olduğu gibi ünlü konuklar ve usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, ustalık sınıfları, konserler gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

 

LG İLE “GECE YARISI ÇILGINLIĞI”NA HAZIR OLUN!

 

LG’nin sponsorluğunu üstlendiği “LG ile Gece Yarısı Çılgınlığı Kuşağı”nda yer alan filmler, Cumartesi geceleri (3 – 10 – 17 Nisan) Atlas sinemasında saat 24.00’da gösterilecek.

 

Birbirinden ilginç, sürükleyici, eğlenceli ve heyecanlı filmlerle gece yarısı seanslarında izleyiciler koltuklarından kıpırdayamayacaklar.

 

İşte LG ile Gece Yarısı Çılgınlığı Kuşağı”nın filmleri:

 

BOŞLUK (ENTER THE VOID / Gaspar Noé):
2009 Sitges En İyi Görüntü, Jüri Özel Ödülü

 

Gaspar Noé’nin gelmiş geçmiş en kışkırtıcı filmlerden biri olarak görülen acımasız Dönüş Yok!’un ardından çektiği bu ilk uzun metrajlı filmi, Gaspar Noé’nin tabiriyle “psikedelik bir melodram”. İlk gösterimi 2009 yılında Cannes’da yapılan Boşluk, transa benzer görsel üslubu ve birinci şahıs gözünden öznel anlatımıyla epey tartışma yarattı. Filmi, Tokyo’da küçük çaplı işler çeviren uyuşturucu satıcısı Oscar’ın gözünden izliyoruz. Oscar bir gece bir polis baskınında yakalanır ve vurulur. Ölüm döşeğinde, ruhu dünyadan ayrılmaya direnir ve kız kardeşi Linda’yı korumak üzere kızın peşine düşer.

 

BİZİ ŞERDEN KORU (DELIVER US FROM EVIL / Ole Bornedal):
2009 Sitges Yeni Ufuklar: En İyi Film Ödülü

 

The Substitute / Vekil Öğretmen ve Just Another Love Story / Başka Bir Aşk Hikayesi’nin yönetmeni Bornedal, son derece şık, bir o kadar da şiddetli bir tür denemesiyle yeniden karşımızda. Film, yönetmenin tabiriyle “Peckinpah ile Bergman’ın modern ve çıldırmış bir karışımı gibi”. Sarhoş kamyon şoförü Lars kendi kasabasından bir kadına çarpıp suçu orada yaşayan Bosnalı mültecinin üstüne atınca, küçük kasaba karışır. Lars’ın erkek kardeşi Johannes mülteciden yanadır ve onu korumaya alır. Bunun üzerine başını Lars’ın çektiği kararlı ve sarhoş bir güruh, yanlarında bir tüfek ve sınırsız bir öfkeyle Johannes’in evine doğru yola çıkar.

 

EJDERHA DÖVMELİ KIZ (THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO / Nıels Arden Oplev):

 

İsveçli yazar Stieg Larsson’un Millennium Üçlemesi, tam 41 ülkede 21 milyon satarak rekor kıran, nefes nefese bir roman dizisi. İlk kitabı Türkçeye Ejderha Dövmeli Kız adıyla kazandırılan bu üçleme sinemaya da uyarlandı ve İskandinavya’da izleyici rekorları kırdı. Ejderha Dövmeli Kız’da, hapse girmek üzere olan gazeteci Mikael Blomkvist, gizemli, asosyal, uyumsuz, dövmeli hacker kız Lisbeth Salander’in yardımıyla kırk yıl önce ortadan kaybolan Harriet Vanger’in izini sürerken bir dizi cinayeti açığa çıkarırlar; üstelik katil aileden biridir. Ancak Vanger hanedanının gazabına uğrayınca avcıyken av konumuna düşerler.