Sihirbazın Çırağı

11.06.2010 18:07
Sihirbazın Çırağı

Jon Turteltaub’un yönettiği ve Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina ile Monica Bellucci\'nin oynadığı Sihirbazın Çırağı (The Sorcerer’s Apprentice), 16 Temmuz 2010’da vizyona giriyor. Merakla beklenen bu filmin, üç karakterini yakından tanıyalım.


SİHİRBAZ (VERONICA – MONICA BELLUCCI)

 

VERONICA (Monica Bellucci) Balthazar Blake tarafından sevilecek kadar talihli, Maxim Horvath tarafından sevilecek kadar da talihsiz büyücü kadın. “Balthazar ve Veronica, aşkları için her şeyi yapmaya hazır” diyor Bellucci.  “İkisi aynı zamanda savaşçı. Onlar gibi Merlin’in öğrencisi olan Horvath da Veronica’ya âşık oluyor. Veronica, Balthazar yüzünden Horvath’ı reddediyor. Horvath da bu yüzden Morgana’yla iş birliği yaparak onlara ihanet ediyor. Bu; aşkın, kıskançlığın ve intikamın olduğu çok güzel ve çarpıcı bir hikâye.

 

BÜYÜCÜ (SUN LOK – GREGORY WOO)

 

SUN LOK (Gregory Woo) yaşı ileri ama daima genç kalan, Çinli bir büyücü ve Morgan’cıdır. Horvath tarafından Grimhold’dan serbest bırakılınca, Sun Lok, canlı bir festival sırasında ateş üfleyerek korku saçan bir ejderhayı hayata geçirerek Çin Mahallesi’ni kasıp kavuruyor.  “Sun Lok binlerce yıl küçük bir kabın içinde yaşamış. Serbest kaldığındaysa öfke dolu” diyor Woo.

 

KÖTÜ ADAM (HORVATH – ALFRED MOLINA)

 

MAXIM HORVATH (Alfred Molina) Balthazar Blake ve Veronica’yla birlikte, Merlin’in bir öğrencisi ve bin yıldan fazladır iyiliğin temsilcisidir. Ama onların Veronica’ya duydukları aşk, dostları ayırıyor ve Horvath Merlin’i öldüren ve minyonlarıyla dünyayı ele geçirmeyi isteyen kötü Morgana’nın müttefiki oluyor. O ve Balthazar asırlar boyu savaşmış, anlaşmazlıklarını günümüz New York’una  getirmişlerdir. “ ‘Sihirbazın Çırağı’nda,  Horvath’ın misyonu dünyaya hâkim olmak” diyor Molina. “Balthazar ve Horvath milyonlarca yıldır rekabet hâlinde. Balthazar, büyüleri Merlin standartlarına göre devam ettirerek, onu insanlığın yararına kullanıyor. Horvath, Morgan’ların lideri ve büyünün, insanları kontrol altına almak için kullanılması gerektiğini düşünen biri. İşte bu Nic Cage’in hayat verdiği “iyi” karakteriyle, benim canlandırdığım “kötü” karakter arasındaki mücadele.

Horvath çok zeki, neşeli, sevilen kötü adamlar geleneğinden gelen Edward’çı kötü adam; iyi giyimli, cezbedici ama ölümcül biri.