Kapı 20 Ağustos’ta vizyonda!

29.07.2010 12:46
Kapı 20 Ağustos’ta vizyonda!

Dünyaca tanınan ve birçok bestseller kitabı bulunan Türk asıllı Alman yazar Akif Pirinçci’nin romanından uyarlanan Kapı (Die Tür) 20 Ağustos’ta vizyonda.

 

İstanbulda doğan ve 10 yaşında ailesi ile birlikte Almanya’ya giden Akif Pirinçci’nin ilk kitabı  “Tränen Sind Immer das Ende / Sonu Hep Gözyaşı” 1980 yılında yayımlandı. Çıkışını 1982 yılında kedilerin baş karakter olarak seçildiği “Felidae” romanıyla yaptı. Die Tür, çalışmalarına Bonn’da devam eden Pirinçci’nin sinemaya uyarlanan ilk kitabı değildir. Yazarın, Almanya’da yılın en iyi dedektif kitabı seçilen ‘Felidae’ kitabı 1994 yılında animasyon olarak Michael Schaack yönetmenliğinde Almanya’da sinemaya uyarlanmıştı. Avrupa’nın en pahalı animasyonuna konu olan Felidae, Sherlock Holmes’dan sonraki en ünlü dedektif karakteridir.  10’u aşkın kitabı yayımlanan Pirinçci’nin romanlarının çoğu türkçeye çevrilmiştir.

 

Türkçeye çevrilen kitapları;

 

1999  FELİDAE

2000  GÖVDE (DER RUMPF)

2001  FRANCIS FELİDAE II

2002  SONU HEP GÖZYAŞI (TRÄNEN SIND IMMER DAS ENDE)

2002  CAVE CANEM

2003  DÜELLO (DAS DUELL)

2005 SAL VE ROMA BİR FELİDAE ROMANI

 

Yazarın, Die Damalstür kitabından sinemaya uyarlanan Die Tür filminde; başarılı ressam David Andernach’ın (Mads Mikkelsen) başına gelen trajik bir olayla bütün hayatının nasıl değiştiği anlatılır. Güzel komşusuyla aşk ilişkisi yaşayan genç adam, sevgilisiyle bir buluşmaları sırasında dikkatsizliği yüzünden havuza düşen küçük kızı Leonie’yi kurtaramaz. Suçluluk duygusu altında ezilen Devid hayatının en karanlık günlerini yaşamakta ve karısı Maja (Jessica Schwarz) ise onu affetmemektedir. Son derece yorgun, intihar etmek isteyen David son anda geçmis zamana ait gizli bir kapı bulur. Amacı kızını kurtarmak ve hayatını yeniden düzene koymaktır.

 

Fakat bilinmeyene açılan bu kapı onu dehşete mi mutluluğa mı götürecektir.