Çoğunluk, Venedik’te Geleceğin Aslanı Ödülünü Kazandı

14.09.2010 10:09
Çoğunluk, Venedik’te Geleceğin Aslanı Ödülünü Kazandı

Yönetmenliğini Seren Yüce’nin yaptığı, Yeni Sinemacılar’ın son filmi Çoğunluk Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ödülü kazandı. Fatih Akın’ın başkanlığındaki jüri tarafından ilk filmlerin yarıştığı Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ödülüne layık görülen Çoğunluk, 9 Eylül Perşembe günü Venice Days bölümünde dünya prömiyerini yapmıştı. Sala Darsena Sineması’nda yapılan galada Venice Days Direktörü Giorgio Gosetti  filmi sunarken “karanlık ama komik bir film” yorumunu yapmış ve  yoğun ilgi gören gösterimin ardından seyirciler filmin yönetmeni Seren Yüce, oyuncuları Settar Tanrıöğen, Bartu Küçükçağlayan ve Esme Madra’yı soru yağmuruna tutmuşlardı.

 

İstanbullu orta sınıf bir ailenin oğlu Mertkan’ın hayatına odaklanan filmin başrollerini Bartu Küçükçağlayan, Settar Tanrıöğen, Esme Madra ve Nihal Koldaş paylaşıyor. Daha önce Yeşim Ustaoğlu ve Fatih Akın’la birinci asistan olarak çalışan Seren Yüce’nin ilk filmi olan Çoğunluk’un görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer üstlenirken yapımcılığını Yeni Sinemacılar’dan Sevil Demirci ve Önder Çakar yapıyor.

 

Çoğunluk festival yolculuğuna Venedik’ten hemen sonra 35. Uluslararası Toronto Film Festivali ve Ekim ayında yapılacak 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’yle devam edecek.