Cehennem 3D, İspanyolları Korkuttu

30.09.2010 11:26
Cehennem 3D, İspanyolları Korkuttu

Türkiye’nin ilk 3 boyutlu korku filmi Cehennem 3D vizyona girmeden olay yarattı.

 

Filmin 3D’si için İspanya’dan profesyonel bir ekiple anlaşıldı. İspanyol ekip hikayeden ve çekilen sahnelerden korktuğu için İstanbul’dan işlerini bitirmeden apar topar ayrıldı. İspanyolların geceleri uyuyamamaktan şikayetçi oldukları bu yüzden planlanandan daha erken İstanbul’dan ayrıldıkları açıklandı. İspanyol ekibin yarıda bıraktığı işi ise yönetmen tamamlamak zorunda kaldı.
Cennet ve Araf ile bütün dikkatleri üzerine toplayan ve şu ara Kanal D’de yayınlanan Kanıt dizisinin yönetmenliğini üstlenen Biray Dalkıran Cehennem 3D ile yeniden sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

 

1 Ekim’de gösterime girecek olan Cehennem 3D için özellikle korku filmlerinin müdavimleri arasında beklentiler giderek yükseliyor. Türkiye’nin ilk 3 boyutlu filmi olma özelliği ile tarihe geçecek olan Cehennem 3D hakkında yapımcılar oldukça iddialı konuştu.

 

Yapımcılar, “ Bir çılgınlık yaptık ve büyük riskler alarak Türkiye’nin ilk 3 boyutlu filmini çektik. Bunun için İspanyol bir ekiple bazı konularda destek alabilmek adına anlaştık. Türkiye’ye geldiler ve bir süre birlikte çalıştık. Ancak hikayeden çok etkilenen ekip, geceleri uyuyamadıkları için işi yarıda bırakıp gittiler. Buna rağmen yarım bırakılan işi tamamladık ve seyircinin soluksuz izleyeceği bir filmi vizyona hazır hale getirdik.1 Ekim’den itibaren Cehennem 3D’yi izleyenler filmin tek özelliğinin sadece 3 boyutlu bir film olmadığını görecekler. Bu konuda ekip olarak çok iddialıyız. Cehennem 3D çok uzun süre tartışılacak bir film olacak”.

 

Daha vizyona girmeden İspanyolları korkutan, filmde rol alan Tuğba Melis Türk’ün 9 saatlik bir makyaj sonrası tamamen yanan bir kadına dönüştüğü sahne sonrasında “Dehşete kapıldım. Çok korktum.” dediği Cehennem 3D’nin Türk sinema izleyicisini nasıl etkileyeceği şimdiden merak konusu oldu.