New York'ta Hayat Nasıldır?

30.09.2010 17:17

Şehri bir bütün olarak ele aldığınızda New York diyince aklınıza ne geliyor? Gökdelenler? Central Park? Soğuk havası? Dünyanın en kalabalık şehirlerinden olması? Tam bir kültür karmaşası olması? Bu soruyu 11 ünlü yönetmene ve oyuncuya sormuşlar ve ortaya New York\'da aşk temalı bir kısa filmler silsilesi çıkmış. Paris Je T\'aime\'den esinlenildiği aşikar, ancak bu film özelinde bakıldığında oldukça başarılı bir film çıkmış ortaya. Konunun klasik olması yine de New York\'un aşkını göstermeyecek anlamına gelmiyor. Birçok ünlü yönetmenden ve oyuncudan New York\'da aşk yorumu var bu filmde. İzlemesi oldukça keyifli, sakin, sıcak ve New York\'un kültürel zenginliğini bariz biçimde ön plana çıkartmış bir film New York, I Love You.

 

New York\'un farklı kültürlerden oluşmuş kozmopolit yapısını yansıtan filmler her zaman ilgi çekici olmuştur. Ancak bunu bir Aşk filminde işlemek konuyu bambaşka yerlere kaydırıyor. Yahudiler, hindular, budistler, japonlar, hristiyanlar, çinliler, türkler, fransızlar hepsinin rahatça yaşayabildiği ender yerlerden birisidir örneğin New York. Ve bunu filmde de görebiliyorsunuz açıkça. Hem de aşkın gözünden görebiliyorsunuz.

 

Yvan Attal, Natalie Portman, Mira Nair, Brett Ratner, Shekhar Kapur, Allen Hughes, Fatih Akın, Shunji Iwai, Wen Jiang, Joshua Marston gibi yönetmenlerden oluşan yönetim kadrosuyla bile film kendini izletmeye sebebiyet verse de oyuncu kadrosu işin içine girince ortaya oldukça özenle hazırlanmış bir film çıkmış. Andy Garcia\'dan Uğur Yücel\'e, Natalie Portman\'dan Orlando Bloom\'a, Hayden Christiensen\'den Christina Ricciye ve daha birçok ünlü oyuncu film için ve New York için biraraya gelmişler ve rollerini oynamışlar. Ayrıca film, aramızdan çok erken ayrılan usta yönetmen Anthony Minghelli\'ye adanmıştır. O da ölmeden önce bir kısa filmin senaryosunu yazmıştı ancak yönetmeye vakti maalesef yetmedi.

 

New York\'un sanatını, muhafazakarlığını, cinselliğini, soğukluğunu, alışkanlıklarını, karışıklıklarını ve aşkını anlatan bu filmi izlemekten keyif alacaksınız. Ancak aklınızda bulunsun, bu film birçok kısa filmden oluşmaktadır. Asla bu 2 saatlik filmi birbiriyle bağlantılı olaylar ortaya çıkacak şeklinde görmeyin ve çekimlerden, sahnelerden, konuşmalardan keyif alın.

 

Filmekimi etkinliğinde gösterimde olacak filmi İstanbul\'da bulunan ve bu etkinliğe katılacak kişiler kaçırmak istemeyecektir.