İzlenmeyen Dünya: Hırçın Sevgilim

01.10.2010 16:53

Bu hafta \"İzlenmeyen Dünya\" bölümünde yolculuk Güney Kore\'ye. 2001 yapımı bir Kore filmi olan \"Yeopgijeogin Geunyeo\", İngilizce adıyla \"My Sassy Girl\" Türkçe adıyla da \"Hırçın Sevgilim. Aslında ilk olarak ortaya Güney Kore\'li bir gencin kız arkadaşıyla yaşadığı maceraları paylaşmasıyla ortaya çıkan öykülerden toplanan kitaptan uyarlama bir romantik komedi filmi.

 

Güney Kore sinemasını veya uzakdoğu sinemasını takip edenler bu filmi yakından tanıyorlardır, zira filmin çok fazla hayranı var bu sinemayı takip edenler arasında. My Sassy Girl, tesadüflerle başlayan bir ilişkide kızın, erkeğe çektirdiği eziyeti ve erkeğin ne hallere düştüğünü gösteriyor. Birbirinden komik durumlar bazen çok abartıya kaçsa da ortaya çıkan aşk hikayesi gerçekten çok farklı ve güzel. Bazı sahnelerdeki o abartılı durumlar bazen filmden sıkılmanıza sebep olsa da komiklikler ve hızlı geçişler sayesinde filmden uzaklaşmamanız sağlanıyor. Filmin sonu da oldukça güzel şekilde ve beklenmedik şekilde bitiyor. Zaten olayların akışını bir türlü çözemiyorsunuz izlerken, nasıl bu duruma geldiler bir anda oluyorsunuz ancak bu da filmi keyiflendiren etmenlerden.

 

Güney Kore\'nin en güzel kızlarından olan Ji-Hyun Jun\'un ve Tae-Hyun Cha\'nın başrollerini paylaştığı bu 2 saati aşkın eğlenceli romantik film, klasik Hollywood filmlerinden farklı göndermelere ve mizaha sahip. Bu sebepten sevmeniz biraz zor olabilir ancak sabredip sonunu getirebilirseniz gerçekten güzel bir film izlediğinizin farkına varabilirsiniz.

 

Uzakdoğu\'da en iyi film ödüllerini toplayan My Sassy Girl ayrıca 2008 yılında Hollywood tarafından mahvedilen bir film. Film haklarını alan Hollywood\'lu yapımcılar, konuyu kısaltmak ve boşaltmak adına her şeyi denemiş ve bunda da başarılı olmuşlar. Bu sebeple Güney Kore versiyonunu izlemeniz ve özellikle de kendi dilinde izlemeniz önemle tavsiye edilir.