Hobbit Serüveni Sonunda Başlıyor

22.10.2010 14:49
Hobbit Serüveni Sonunda Başlıyor

Hayranları tarafından yıllardır beklenen The Hobbit\'in kadrosu sonunda oluşturulmaya başlandı. Daha önceden kült filmlerin yönetmeni Guillerme Del Toro\'nun yönetmenliğini yapacağı açıklanan film, ortaya çıkan birçok sorun sebebiyle sürekli erteleniyordu. Guillerme Del Toro\'nun yapımdan ayrılması ve yapımcı Peter Jackson\'ın yönetmen koltuğuna geçtiğimiz aylarda oturması ile The Hobbit\'in oluşum süreci hızlanmış ve kadro için çalışmalara başlanmıştı.

 

Yüzüklerin Efendisi serisinin Frodo Baggins\'inin amcası rolünde karşımıza çıkan Bilbo Baggins\'in hayatının anlatılacağı ve yüzüğün Hobbit\'lere geçtiği sürecin işleneceği iki bölümlük yapımda, en merak edilen konu Bilbo Baggins\'i kimin canlandıracağıydı. Yapımcılar sonunda bir anlaşmaya vararak karakteri sinemaya aktaracak en doğru kişiyi sonunda buldular. Bu isim Love Actually, Shaun of the Dead, The Hitchhiker\'s Guide To The Galaxy gibi ile karşımıza çıkan ve son olarak da geçtiğimiz haftalarda ülkemizde vizyona giren Wild Target filminde de görebileceğimiz İngiliz aktör Martin Freeman\'dan başkası değil. Yapım şirketleri Warner Bros, MGM ve New Line tarafından yapılan duyuruda Martin Freeman\'ın Bilbo Baggins rolünde The Hobbit filminde rol alacağı ve İngiliz aktörün yanı sıra efsane cüce Thorin Oakinshield rolü ve cüce birliğinin diğer üyelerini de kimlerin oynayacağı açıklamaları yapıldı. Buna göre Thorin\'i Richard Armitage, Kili rolünü Aidan Turner, Fili rolünü Rob Kazinsky, Dwalin\'i Graham McTavish, Oin\'i John Callen, Bombur\'u Stephen Hunter, Dori\'yi Mark Hadlow ve Gloin\'i Peter Hamblet canlandıracak.

 

İnsanlar, Elfler ve Cüceler\'in ittifakını konu alan ve The Hobbit kitabında da geçen Beş Ordular Muharebesini, tek yüzüğün ortaya çıkışını ve Bilbo Baggins\'in cüceler ile olan ilişkisini anlatacak olan The Hobbit filmi için belirlenen diğer oyuncular ise Yüzüklerin Efendisi serisinden de bildiğimiz karakterleri canlandıran oyuncular olacak. Gandalf, Elrond, Galadriel ve Gollum\'un da aynı oyuncular tarafından canlandırılmasına kesin gözüyle bakılırken, yine de bu oyuncular ile ilgili resmi açıklama henüz yapılmış değil. The Hobbit 2 film halinde sinema severler ile buluşacak. İlk filmin çıkış tarihi ise en erken 2012 yılı.