Ethan Hunt ve Natalie Cook İşbirliği

03.11.2010 17:05
Ethan Hunt karakterini çoğu kişi bilir. Ancak Natalie Cook onun kadar hatırda kalacak değildir sinemasal olarak. Ethan Hunt, aksiyon filmi serisi Görevimiz Tehlike\'de hep tehlikede olan ve Tom Cruise\'un canlandırdığı elemanımız. Natalie Cook ise Çarli\'nin Melekleri kadrosundaki yetenekli sarışın. Herkes hatırlamıştır, Cameron Diaz canlandırıyordu. Ajanlık yetenekleri üst safhada olan bu iki karakterin sanki biraraya gelmişçesine çevirdikleri bir film olsa bu filmin adı olsa olsa Knight and Day olurdu. Ajan rolündeki Tom Cruise\'un normal yaşamını süren bir kadın rolündeki Cameron Diaz\'a sürekli \"Senin bu işte yeteneğin var\" gibi göndermeleri de Çarli\'nin Meleklerine yapılan göndermelerin başında geliyor, şapka çıkarmak gerek.

 

Genellikle dram filmlerinde görmeye alışık olduğumuz Tom Cruise\'un yıllar sonra bir komedi filminde başrol oynamasının yanı sıra Cameron Diaz ile olan elektrikleri oldukça güzel. Her sahnede birbirlerine yakışmışlar ve bu elektriği film boyunca hissetmemize de yardımcı oluyorlar sürekli. Film komik bir aksiyon filminden çok aksiyonlu bir komedi gibi duruyor. Film ağır basan yanı komedi. Tom Cruise\'un ajan rolünde olduğu bir filmin komik olmasını beklemek çok garip ancak bu kimya da tutabiliyormuş. Ama yine de boş bakışlı Tom Cruise\'u Red filmindeki Bruce Willis gibi görmek pek güzel değildi. Alanındaki en iyi ajanı zaten canlandırmıştı Tom Cruise, ama bunu bir komedi filminde yapmamıştı. Bu yeni bir şeyler denemeye başlayabileceğini gösteriyor belki de. Cameron Diaz ise orta yaşlı güzel ama ajanlıkla ilgisi olmayan bir kadını canlandırıyor. Onları biraraya getiren kader miydi? Eğer Tom Cruise\'un göbek adı kader ise bu soruya evet diyebiliriz.

 

Film, aşırı abartı aksiyon sahnelerine rağmen hiç sıkmayan havası ile ve bol mekan değişikliği ile iç kararmasına engel olmasıyla artı puanları yazıyor hanesine. Zaten Tom ve Cameron ile de iki artısı vardı. Bunlara bir artı daha ekliyor ve belirli bir sahneden sonra resmen saykoya bağlayarak kahramanlar ile özdeşleşmemizi de sağlıyor. Sürekli uyuşturulup oradan oraya taşınan ikilinin gözlerinden komediyi görebilme imkanı bulduğumuz sahneler, çekimler açısından yönetmen James Mangold\'a en büyük artıları veren sahneler. Önceden Identity ve 3:10 to Yuma gibi filmlerden de başarıyla sıyrılan yönetmen, daha da büyük bir yapım olan Knight and Day\'i de başarılı bir şekilde kotarmış.

 

Filmin verdiği fazla bir şey yok. Ancak eğlenceli zaman sunduğunu da belirtmek lazım. Bu ikilinin uyumunu ve yaşadıkları komiklikleri görmek istiyorsanız filmi izleyebilirsiniz. Temmuz ayında gösterime girmiş bir film Knight and Day ancak izlemeyenler keyifli bir bir buçuk saat geçirmek istiyorlarsa ve bunu Hollywood dışına çıkmadan yapmak istiyorlarsa bu filmin DVD\'sini veya Blu-Ray\'ini edinebilirler.