Sıkıcı Bir Parodi Daha

30.11.2010 16:26

Vampirlerden hazetmemek olmaz, True Blood\'daki vampirlerin insanı yanı belki çok da cazip geliyordur birçok insana. Veya Vampires Diaries\'deki aşk hikayesi belki romantiktir, belki de Twilight güzel bir filmdir? Güzel veya çirkin kavramları kişiye göre değişir elbette. Ancak değişmeyen tek şey vampirlere duyulan eski nefretin yerini artık aşkın bırakması. Twilight, True Blood, Vampire Diaries ve hatta Buffy ile bu durum gittikçe belirginleşiyor. Gençlerin, farklılık özlemlerini dile getirmek belki de hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte tüm bu görüşlere karşı çıkan bir film var karşımızda. Filmden çok bir parodi demek daha doğru olur zira filme benzer pek bir yanı yok bu şeyin. Vampires Suck isimli bir şey bu.

 

Parodi yapmak çok zor iştir, yapamadığınızda insanı gülümsetmek yerine boğabilirsiniz. Tıpkı Aaron ve Jason\'ın önceki filmlerinde olduğu gibi bu film de işte buna en güzel örneklerden birisi. Epic Movie, Meet the Spartans, Disaster Movie gibi Hollywood klişeleriyle dalga geçmeyi kendine görev edinmiş filmlere imza atan ikili, bu rezaletlere bir yenisini daha eklemeyi başarıyor. Kendileri eğleniyordur belki bu filmlerde ancak başka kimsenin eğlenmediğini söylemeye gerek yok. Üstelik parodiler ile dalga geçtikleri filmlerin daha fazla dalga geçilmeye ihtiyacı da yok. Birisi Jason Friedberg ve Aaron Seltzer\'i durdurmalı. Ancak onların durmaya niyeti pek yok. Zira gişede başarılı iş yapıyorlar.

 

Popüler gençlik filmleriyle dalga geçen ve her sahnesinde bu parodiyi abartılı bir şekilde bizlere veren Vampires Suck, aldığı olumsuz yorumlara rağmen gişede 60 milyon dolar hasılat yapmış bir film. Bu da konunun bir diğer ilginç boyutu. Bu durum belki de sadece ters psikoloji ile açıklanır: \"Bu filme sakın gitmeyin!\" diyen sinema eleştirmenlerinin merak ettirdiği onbinlerce insan sırf bu merak yüzünden bile bu filmi izlemiş olabilir. Beğenip beğenmemek sorunu yok burada, sadece gişede kazanılmış bir 60 milyon dolar var. Bu da Aaron ve Jason ile birlikte film yapım şirketlerini oldukça mutlu etmiştir, kritikleri gözardı edip.