Oyunculuktan Yönetmenliğe Geçiş

10.12.2010 16:02

Başlığın konusu Ben Affleck. Kendisi hiçbir zaman üst düzey bir oyuncu olamamış ancak rol aldığı yapımlarda hiç de sırıtmayan bir oyuncu. Yakışıklı da. Yani onu kamera karşısında görmek isteyen çok sinema izleyicisi ve yönetmen var. Ancak kendisinin yetenekleri sadece oyunculukla sınırlı değil. Bunu 1997 yapımı Good Will Hunting filminin senaristliğinden de kolayca anlayabiliriz. Matt Damon ile birlikte yazdıkları senaryoyu kapı kapı dolaşıp çekecek adam aramaları ve sonunda yapımcı olarak Kevin Smith\'in onlara yol göstermesi ile gelişen ve çekilen muhteşem bir filmdir Good Will Hunting de. Ondan sonra bir çok rolde daha gördük haliyle Ben Affleck\'i. Ama ilgilendiğimiz yönü onun yönetmenliği. İlk uzun metrajını 2007 yılında Gone Baby Gone ile çeken Affleck, bu filmi ile da büyük takdir toplamıştı. Bu kez karşımızda hem yönetmen hem oyuncu olarak var kendisi. Film yine Boston\'da, irlandalıların çoğunlukta olduğu bir şehirde geçiyor. Filmin adı ise The Town.

 

Film açılışı ile birlikte soygunla başlıyor. Yitik irlandalılar tek çıkış yolu soygun yapmak olan bir çete. 4 kişilik çocukluk arkadaşı bir grup bu. Ekibin beyni Doug, kaba kuvveti Gem ve diğer iki yardımcı Desmond ve Henry. Babadan oğula geçen mesleklerini devam ettiriyorlar. Bunun dışında ise mahallelerindeki çocukları korumaya çalışıyorlar genelde. Ancak işler çok da istedikleri şekilde gelişmiyor.

 

The Town, bir aksiyon filminden çok bir drama. Senaryo ise Chuck Hogan\'ın \"Hırsızlar Prensi\" romanından uyarlama. Kadroda ise birçok ünlü isim bulunuyor. En başta da tabii Ben Affleck. Diğer rollerde göreceğimiz isimler ise Jeremy Renner, Jon Hamm, Rebecca Hall, Blake Lively, Pete Postlethwaite ve Chris Cooper. Jon Hamm\'i bir sinema filminde bu kadar çok sahnede görmek gerçekten büyük zevk. Kameraya çok yakışıyor ve oldukça da başarılı bir oyuncu. Blake Lively ise Gossip Girl\'den fırsat bulup kadroya girmiş. Çok fazla gözükmüyor ancak yanlış yolda giden üzgün eski sevgili rolünü fazla başarılı olmasa da kotarabilmiş gibi duruyor. Ben Affleck ve Jeremy Renner ikilisi ise her an birbiriyle kavga etmeye hazır bir ikili gibiler.

 

Konunun, oyuncuların ve yönetmenin bir bütün olarak ele alındığında oldukça başarılı bir film olduğu söylenebilir The Town\'ın. 2 saate yakın süren film, sizi hiç sıkmıyor ve anti-kahramanlara sempatiyle bakmanızı sağlayabiliyor. Ben Affleck\'in yönetmenlik deneyimi açısından oldukça iyi bir noktada olduğu da kabul edilebilir bir gerçek. Daha fazla film yönetmesi ve konu sıkıntısı çeken Hollywood\'a nice Good Will Hunting\'ler kazandırması dileğiyle.