Charlie Bronson Absürd Hikayesi

28.12.2010 17:36

İngiltere\'nin normal bir kentinin normal bir mahallesinin normal bir sokağındaki normal bir evde yaşayan normal bir ailesinden doğma olan Michael Peterson\'ın hikayesi bu. Her şey bu kadar normal ve gri iken kendisi ne kadar renkli olabilir ki? Bilmeyenler için tanıtmalı bu ünlü şahsiyeti. Kendisi İngiltere\'nin en ünlü suçlusu. Ve hala hapiste! Bu hikaye de onun absürd hikayesi: Bronson.

Nicolas Winding Refn\'in Brock Norman Brock ile birlikte yazdığı senaryonun aynı zamanda yönetmeni olan Refn\'in, Bronson biyografisi bu film. Bu filmde salt şiddet, küfür, zorbalık bekliyorsanız ve akıcı bir hikaye bekliyorsanız filmden adım adım uzaklaşmalısınız. Mickey Peterson\'ın nasıl Charlie Bronson\'a dönüştüğü ile ilgili merakınızı gidermek istiyorsanız ve psikolojik olaran bu azılı suçlunun hangi kafalarda olduğunu idrak etmek istiyorsanız Bronson\'ı izlemeye devam edebilirsiniz. Zira kendisi izlenmek istiyor, kendisi büyük bir şovmen olduğuna inanıyor, hayatı boyunca hiçkimseyi öldürmese bile şiddet tutkunu yapısı sayesinde hapisten dışarı adım atsa bile soluğu tekrar otelim dediği hücresinde buluyor. Bunu da bir şova dönüştürmeyi iyi biliyor. Son olarak Inception filminde rol alan Tom Hardy\'nin canlandırdığı Bronson, kel kafalı, pala bıyıklı bir kas yığını. Onu gören anında yolunu değiştirir ve ortamdan uzaklaşmaya çalışır. Ancak o sizi gördü mü kaçışınız yok, dayağı yiyeceksiniz. Çünkü seyirci şiddeti ister, seyirci absürd karakterleri sever ve hayat bir tiyatro sahnesi ise Bronson seyircinin istediğini her zaman verir.

 

80\'li yıllarda geçen film, Bronson\'u ile, Tom Hardy\'si ile ve müzikleri ile kesinlikle kült seviyesinde. Ancak çok fazla ismini duyuramamış olması bu ünvandan ediyor onu. 80\'lerin ünlü gruplarından Pet Shop Boys\'un It\'s a Sin şarkısı için bile izlenebilecek muhteşem sahnelere sahip film, arıza yapısı ile resmen Bronson\'ın biyografisiyim şeklinde bağırıyor. Bu sebeple de izleyenler ya ilk anda yumruğu yiyerek filmden uzaklaşıyor, ya Bronson\'ın sakin bir anına denk gelip filme devam ediyor, ya da film boyunca sürekli yumruk yiyerek filmi bitiriyor. Psikolojik irdelemeli bir suçlu filmi olan Bronson\'da en önemli soru şu: Bronson\'ın ruh haline dayanabilecek misiniz? Dayanabilirseniz sizleri bekleyen muazzam bir oyunculuk, müthiş müzikler ve tamamıyla absürd sahneler var. Dürüst olmak gerekirse Tom Hardy\'nin bu filmdeki oyunculuğu, tüm zamanların en iyi oyunculuğu denilen Dark Knight Joker\'i Heath Ledger\'ın oyunculuğunun 1 adım önünde gibi duruyor. Tek eksisi ise oldukça zor bir filmde, düşük bütçeli bir yapımda olması.