Kalp Kırma Şirketi

12.01.2011 09:33

İlişkilerde 3 kategoride kadın vardır: Mutlu kadın, mutsuz ve bunun farkında kadın, mutsuz ve bunu kendine itiraf etmeyen kadın. Biz üçüncü kategorideki kadınlarla çalışıyoruz. Kullandığımız metod: Baştan çıkarma.

Heartbreaker, asıl adı L’arnacoeur olan bir fransız filmi. Crazy Stranger ve The Beat That My Heart Skipped(Bu filmin afişinde Jim Sturgess’a inanılmaz benzemiyor mu?) gibi filmlerden tanıdığımız yakışıklı fransız Romain Duris’in başrolünü oynadığı romantik komedi filmi Heartbreaker, tam bir çerezlik film. Konu, işte tam da ilk paragrafta kendilerinin açıkladığı gibi.

Mutsuz insanları ayırma işini kendilerine misyon edinmiş 3 kişilik çekirdek bir takımın bir işlerinde çuvallayıp, çuvaldızı gerçek manada kendilerine batırdıkları olay örgüsüne sahip film, Romain Duris’in performansı ile ayakta kalıyor. Hollywood-vari klişelere sahip bir film olan Heartbreaker, buna rağmen romantik bir fransız filmi olmaktan da ödün vermiyor. Eğlenceli sahneler ise filmden kopulmaması adına gerçekten doyurucu. Özellikle Alex Lippi rolündeki çift ayıran ajan rolündeki Romain Duris’in bir sahnedeki koşuşu ve kendisini acındırmak için ağlıyor numarası yapmaya çalıştığı sahneler, filmin zevkinin doruğa ulaştığı yerler olarak dikkat çekiyor.

Filmdeki bir diğer başrol ise en güzel fransız aktrislerinden olan Vanessa Paradis. İkilinin arasındaki kimya film boyunca gittikçe yükselirken ve fransız komedisinin rastlantısal sorunları ile boğuşulurken finalinin böyle olması biraz büyü bozan cinsten olmuş. Fransız gibi başlayan film Hollywood gibi devam ederken bir anda Türk gibi bitiyor. Ancak başarılı repliklere, güzel oyunculuklara ve gerçeğe yakın(!) kurgusu ile yine de izlenebilir bir film ortaya çıkmış. O başarılı replikler de aslında ilişki tespitleri oluyor genelde. Alex ile aşık olup, iş ile aşkı karıştırmamaya çalışıyoruz biraz da. Film bu yönüyle de izleyiciyi kendisine çekmeyi başarıyor.

Heartbreaker, ülkemizde gösterime girmese bile izlenmeyi hakeden romantik komedi filmlerinden birisi. Komik sahnelerin yanında aşk için atılan taklalar ve akılların hep son anda başa gelmesi gibi klişeleri içerisinde barındırsa da asla izlenmeyecek bir film değil. Eh bir romantik komedi filminden de daha başka şeyler beklemeye gerek yok zaten.