Kara Ekmek, Goya'ya Damgasını Vurdu!

17.02.2011 16:07
Kara Ekmek, Goya'ya Damgasını Vurdu!

Bu yıl 25. kez dağıtılan Goya Ödülleri\'nde yılın en iyi filmi, en iyi yönetmeni gibi kategoriler dahil tam 9 ödülü birden alan \"Kara Ekmek\" filmi geceye damgasını vurdu. Biutiful filmindeki rolü ile Javier Bardem de En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

 

İspanya ulusal sinemasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen Goya, sahiplerini buldu. Madrid\'deki Kraliyet Tiyatro Salonu\'nda düzenlenen törende, 14 dalda Goya ödüllerine aday olan yönetmen Agusti Villaronga\'nın \'\'Pa Negre\' (Kara Ekmek), 9 ödülü evine götürmeyi başardı.

 

Yönetmen Alejandro Gonzalez İnarritu\'nun \'\'Biutiful\'\' adlı filmindeki rolüyle Oscar adayları arasında da yer alan Javier Bardem ise En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Goya ödülü almaya layık görüldü.

 

Bardem, ödülünü eşi Penelope Cruz ve \'\'Her sabah güler yüzü ve kalbiyle beni uyandıran\'\' dediği yeni doğan çocuğuna adadı. Bu yıl Goya Onur Ödülü de 75 yaşındaki İspanyol yönetmen ve senarist Mario Camus\'a verildi.

 

Jimmy Jump da Goya\'daydı!
Geceye Kara Ekmek filmi ile birlikte damgasını vuran ise çeşitli spor ve sosyal aktivitelere davetsiz misafir olarak giren Jimmy Jump oldu. En İyi Erkek Oyuncu ödülünün verileceği anda sahneye atlayan Jimmy Jump, yaptığı ufak konuşmanın ardından sahneden indirildi.

 

İşte 25. Goya ödüllerinin tam kazanan listesi:

En iyi film: Pa Negre En iyi yönetmen: Agusti Villaronga (Pa Negre)
En iyi erkek oyuncu: Javier Bardem (Biutiful)
En iyi kadın oyuncu: Nora Navas (Pa Negre)
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Karra Elejalde (Tambien la lluvia)
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Laia Marull (Pa Negre)
En iyi Avrupa filmi: Yönetmen Tom Hooper\'ın The King\'s Speech (Zoraki Kral)
En iyi Latin Amerika filmi: Yönetmen Matias Bize\'nin La vida de los peces (Şili)
En iyi orijinal senaryo: Chris Sparling (Enterrado)
En iyi uyarlama senaryo: Agusti Villaronga (Pa Negre)
En iyi ilk yönetmenlik denemesi: David Pinillos (Bon appetit)