Çınar Ağacı Filminin Galasından Çok Özel Görüntüler

17.03.2011 14:45
Çınar Ağacı Filminin Galasından Çok Özel Görüntüler

Senaryosunu Handan İpekçi’nin yazdığı sevgiyi, hüznü, yalnızlığı, aşkı, kızgınlıkları, affedişleri anlatan  BKM Film yapımı ÇINAR AĞACI filminin galası, sanat dünyasının ünlü isimlerini biraraya getirdi. ÇINAR AĞACI filmi, Filli Boya Ana Sponsorluğunda 18 Mart Cuma günü,  220 kopya ile seyirciyle buluşacak.

 

1500’ü aşkın davetliyi ağırlayan filmin galasında kırmızı halı seramonisi, Yılmaz Erdoğan – Belçim Bilgin Erdoğan, Demet Akbağ – Zafer Çika, Ebru Şallı – Harut Tan, Yalın, Yaşar,  Ali Kocatepe, Tarık Ünlüoğlu, Hakan Algül, Burcu Kara, Sinemis Candemir, Ruhi Sarı, Yeşim Ceren Bozoğlu, Süleyman Turan, Ayda Aksel, Naz Elmas, Bican Günalan, Caner Alkaya, Murat Evgin, Gürgen Öz, Nuri Gökaşan, Feraye Tanyolaç, Neşe Sayles, Eser Yenenler, İbrahim Büyükak, Ayça Erduran, Buşra Pekin gibi isimleri biraraya getirdi.

 

Filmin oyuncuları da Jülide Kural ve Settar Tanrıöğen dışında tam kadro kırmızı halıdaydı... Settar Tanrıöğen yurtdışında bir festivalde olduğundan, Jülide Kural ile sabah saatlerinde rahatsızlanan bir yakını nedeniyle galada yer alamadılar.

 

Nurgül Yeşilçay galaya Ezra&Tuğba Çetin imzalı kırmızı bir elbiseyle katılırken, Ebru Özkan ise Özgür Mansur’un bir elbisesini giydi.

 

Zaman zaman gözyaşları ile izlenen film, kimi sahnelerinde de seyirciyi çok güldürdü. Finalde ayakta alkışlanan Çınar Ağacı, herkese anne sevgisini hatırlattı.

 

Yılmaz Erdoğan, filmi izlerken gözyaşlarını tutamadığını, çok etkilendiğini söylerken, oyunculukları da çok beğendiğini belirtti. Demet Akbağ da filmi hem gülerek hem ağlayarak izlediğini, anneliği, aileyi çok naif bir dille anlattığını söyledi. Akbağ finalde, Celile Toyon’u ellerini öperek tebrik etti.

 

Burcu Kara “Film oldukça duygusaldı.gözyaşlarımı tutamadım. Beni çok etkiledi.” Derken, Ebru Şallı “Filmi izlerken gözyaşlarıma hakim olamadım. Anneliğin ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha hatırladım. Bana anne olduğumu hatırlattı.” Dedi. Ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak ise “Aile değerlerinin, kavramlarının değişmeye başladığı son zamanlarda, film  seyirciye bu duygunun ne kadar değerli olduğunu tekrar hissettirecek. Oldukça duygusal bir film olmuş. İzlerken annemi çok özlediğimi  hissettim. Eve dönerken annemi arayıp, onu çok sevdiğimi söyleyeceğim. Filmin konusunu, işleyişini, oyunculuklarını çok beğendim.” Yorumunu yaptı.