Audrey Tautou Sinemayı Bırakıyor

11.08.2011 11:10
Audrey Tautou Sinemayı Bırakıyor

\'Amelie’ ile ünlenen fransız aktris Audrey Tautou \"BEAUTIFUL LIES\" filmi ile sinemaya veda etmeye hazırlanıyor.

 

Yeni filmi ‘Beautiful Lies’ ile izleyicisiyle buluşacak olan oyuncu bu filmin ardından sinemaya veda edeceğini açıkladı. Aktris, ‘‘Ben böyle bir gücü hiçbir zaman istemedim ki, özgür olmayı yeğlerim’’ diye konuştu.

 

Küçüklüğünde uzun süre piyano eğitimi alan, sonrasında tiyatroya başlayan Tautou, Paris Üniversitesi’nde edebiyat okuduktan sonra yeniden tiyatroya geçiş yaparak oyunculuğa başlamıştı.2000 yılında Fransa’da “Gelecek Vadeden Genç Sinema Oyuncusu” ödülünü kazandıktan sonra, 2001 yılında Ameline filmiyle yıldızı parlamıştı. Bu filmden sonra Hollywood’da da çalışma şansı yakalayan oyuncu, Da Vinci Şifresi (The Da Vinci Code, 2006) ve Coco Chanel’den Önce (Coco avant Chanel, 2009) gibi büyük prodüksiyonlarda da rol almıştı.

 

İngiliz The Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada yakında oyunculuğu bırakacağını açıkladı.Kariyer odaklı yaşayamadığını ve yapması gerekenleri ertelemekten şikayetçi olan Audrey \"Kariyerime hiç de bağlı değilim. Bir sürü b planım var; denizci olmak, çizim yapmak, yeni şeyler öğrenmek istiyorum. Ama zamanım yok... Beni çok sıkıyor bu durum, bu yüzden yakında oyunculuğu bırakmayı planlıyorum. Ayrıca Dev bütçeli filmlerde yer almaktan yoruldum,özgür olmayı tercih ediyorum: ‘’Üstüme büyük dalgaların geldiğini görünce sörf tahtasını alıp sahile geri kaçan bir yapım var\"diyen ünlü oyuncu, eski filmlerindeki oyunculuklarından memnun olmadığını da sözlerine ekledi.