Narnia Günlükleri 6 Haziran 2008'de Sinemalarda

02.01.2008 11:18
Narnia Günlükleri 6 Haziran 2008'de Sinemalarda

“NARNİA GÜNLÜKLERİ: PRENS KASPİYAN - THE CHRONICLES OF NARNIA: PRINCE CASPIAN” 6 HAZİRAN 2008’ DE SİNEMALARDA

C.S. Lewis’in aynı adlı fantastik çocuk romanından uyarlanan 180 milyon dolar bütçeli “The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe” (Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap), tüm dünyada olduğu gibi Türkiye sinemalarında da olay yaratmış, bir elbise dolabının arkasında gizlenen Narnia ülkesinin gözkamaştırıcı güzellikleri çocuklar kadar yetişkinleri de büyülemişti.
İlk “Narnia” filminin dünya sinemalarındaki hasılatı 744 milyon 783 bin doları buldu.Bu film üç dalda Oscar ödülüne aday gösterildi ve makyaj dalında Oscar ödülünü kazandı.Özgün müzik ve özgün şarkı dallarında Altın Küre, en iyi sinema filmi soundtrack albümü ve en iyi şarkı dallarında ise Grammy ödülü adaylığı elde etti.
İlk “Narnia”nın gördüğü olağanüstü ilgi üzerine devamının çekilmesi gündeme gelince, yedi kitaplık seri arasından orijinal sıralamanın izlenmesi ve ikinci kitap olan “Prince Caspian”ın beyazperdeye taşınmasına karar verildi. Andrew Adamson’un( Shrek 1 ,2 ve Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap’ın da yönetmeni) yöneteceği ikinci “Narnia”nın konusu şöyle:
Narnia’nın büyülü dünyasında zaman bizim dünyamızdan daha hızlı akmaktadır. Bu nedenle tren istasyonundan hareket eden Pevensey kardeşler (Peter, Susan, Edmund ve Lucy) kendilerini bir sonraki durak olan Büyücü Kral Miraz’ın hüküm sürdüğü adada bulurlar. Şeytani ruhlu bu acımasız kralı devirebilmek ve Narnia’nın eski güzel günlerini geri getirebilmek için adanın genç prensi Caspian ile güçlü Aslan’la ittifak yaparlar.
Walt Disney Pictures ve Walden Media’nın birlikte sunduğu ikinci ve üçüncü “Narnia” filmlerinin başkarakterleri Pevensey kardeşleri ilk filmde olduğu gibi  William Moseley (Peter), Georgie Henley (Lucy), Skandar Keynes (Edmund), Anna Popplewell (Susan) canlandırıyorlar. Cesur ve güçlü Aslan’ın İngilizce seslendirmesini ise yine Liam Neeson’un yapacağı açıklandı. Kadronun geri kalan kısmı henüz açıklanmadı.
Çekimlerine Ekim 2006’da Yeni Zelanda ve İrlanda’da başlanan ikinci bölümün 14 Aralık 2007’de gösterime gireceği açıklanmıştı. Ancak Disney yetkilileri, şimdi gösterim tarihini birkaç ay ileriye atarak 2008 yaz aylarına karar verdi. Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan, Türkiye’ de 6 Haziran 2008’ de vizyona girecek.
1 Mayıs 2009’da ise üçüncü “Narnia” filmi “The Chronicles of Narnia:The Voyage of The Dawn Treader”ın dünya sinemalarında gösterilmeye başlanması planlanıyor.Üçüncü bölümün yönetmeni ise Michael Apted (“Dünya Yetmez-The World is Not Enough”, “Gorky Park”, “Gorillas in the Mist” ve “Coal Miner’s Daughter”).