Gerçek Mahkumlar Oyuncu Oldu!

07.01.2008 13:27
Gerçek Mahkumlar Oyuncu Oldu!

“Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım” filmi, DIGITURK’ün sponsorluğunda, Senaryo Yazarları Derneği’nin (SENDER) 2006 yılı Haziran ayında Bayrampaşa ve Paşakapısı tutuk evlerinde başlattığı \'Hayal Kurmak Serbest Film Atölyesi Projesi’ kapsamında çekildi. Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destek verdiği filmin senaryosu Birol Güven Senaryo Atölyesi yönetiminde çalışan mahkumlar tarafından yazıldı ve müzikleri de yine mahkumlar tarafından yapıldı.

DIGITURK’ün sponsorluğunda çekilen filmin yapımcılığını Birol Güven\'in kurucusu olduğu Mint Yapım üstlendi. Filmin afiş fotoğrafını cezaevi tabur komutanının çektiği filmde, Bayrampaşa\'nın gerçeklerine ve gündelik hayatına ışık tutuluyor. Filmde infaz koruma memurları ile mahkumlara, \'\'Avrupa Yakası\'\'ndaki Kubilay tiplemesiyle tanınan oyuncu Vural Çelik, Yasemin Conka, Hakan Yıldırım, Okan Tangücü ve 22 oyuncu eşlik etti.

“Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım” filminin özel gösterimi, TÜRSAK ve Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın (AKSAV) işbirliğinde 19-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 44. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in de katılımıyla yapılmıştı.

Gerçek mahkum ve infaz koruma memurlarının rol aldığı ilk sinema filmi olan ‘Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım” 22 Şubat 2008’de gösterime girecek.