‘Rolling Stones’ Belgeseli

18.01.2008 11:00
‘Rolling Stones’ Belgeseli
Martin Scorsese’in, dünyanın en önemli grupları arasında yer alan Rolling Stones için çektiği belgesel “Shine A Light”, 7-17 Şubat 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘58. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin açılış filmi olarak seçildi.

Scorsese, dünyanın en önemli rock’n roll grubu Rolling Stones’un 29 Ekim ve 1 Kasım 2006’da Beacon Theatre’da gerçekleştirdiği konseri konu alan belgeseli için ödüllü bir kamera ekibiyle çalıştı. Genesis Hi Def kamerası dahil olmak üzere toplam 16 adet 35mm kamerayla yapılan çekimler, Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Robert Richardson (The Aviator, JFK) yönetiminde yine dünyaca ünlü görüntü yönetmenlerinin ortaklığı ile gerçekleştirildi.

Filmde yer alan diğer konuk sanatçılar ise White Stripes grubundan Jack White, Christina Aguilera ve Buddy Guy. Belgesel, aynı zamanda kamera arkası görüntüleri ve sanatçılarla yapılan çok özel röportajlara da yer veriyor.

Yapımcılığını ve finansmanlığını Steve Bing’in Shangri-La Entertainment şirketi ve Rolling Stones’un uzun süre tur menajerliğini üstlenmiş Michael Cohl’un üstlendiği belgeselin, yürütücü yapımcıları ise Rolling Stones üyeleri Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts ve Ronnie Wood.

Berlin Film Festivali direktörü Dieter Kosslick, “Bu muhteşem filmin dünya prömiyerinin festivalimizin açılışında gerçekleştirilmesi bizim için çok heyecan verici” şeklinde konuştu.

“Shine A Light”, 5-20 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde gösterildikten sonra ülkemizde de vizyona girecek.