‘Son Ders’ 8 Şubat’ta!

18.01.2008 16:53
‘Son Ders’ 8 Şubat’ta!

Hikayesi üniversite çatısı altında geçen "Son Ders", 08 Şubat’ta vizyona girecek. Filmin başrolünde yer alan tiyatro ve sinemanın usta oyuncusu Ferhan Şensoy, “Saffet Ercan” karakteriyle, kahkahayla hüznün harmanlandığı  bir hikayede karşımıza çıkıyor.

Yurtdışından gelen bir Türk öğretim görevlisinin (Saffet Hoca) üniversiteli gençlere öğretecekleri, okuldaki müfredatla sınırlı kalmayacaktır. Oysa iddiasızdır bu yeni hoca; “İlk dersimiz kimsenin buradan alınacak derse ihtiyacı olmadığı”  diye başlar. Ancak öğrencilerin ve özellikle de bir tanesinin onu fark etmesi ile bambaşka bir dünya açılır önlerinde. Saffet Hoca’nın, geçmişinin açığa çıkmasıyla birlikte üniversite öğrencisi Ulaş (Kaan Urgancıoğlu) ile hayatı garip bir şekilde kesişir.

Ferhan Şensoy, "Son Ders" için daha önce yapmadığı bir şey yapıyor ve komedinin yanında duygusal yönlerinin de ağırlıklı olduğu bir rolde izleyici karşısına çıkıyor. Filmin senaristi ve yönetmeni Uğur Yağcıoğlu, Ferhan Şensoy’un rolünü şöyle değerlendiriyor: “Bu filmde Türkiye’nin en önemli komedyenlerinden biri olan Ferhan Şensoy farklı bir rolde karşımıza çıkıyor. Oynadığı karakterin eğlenceli durumları var ama genel olarak filmde,  bugüne kadar tanıdığımız Ferhan Şensoy oyunculuğundan bambaşka bir Ferhan Şensoy ile karşılaşacağız.”

“Son Ders”, komediyle harmanlanan ciddi bir film.  Kuşaklar arası ilişkileri masaya yatırırken, üniversite eğitim sistemini de ele alıyor. Filmde üniversite hocası, klasik bir öğretmenden farklı bir portre çiziyor. İlk başta çok da ideal gözükmüyor ve öğrenciler onu hem anlamıyorlar hem de tedirgin oluyorlar. Saffet Hoca’nın bilinmeyenleri daha sonra ortaya çıkıyor.

“Son Ders”te usta oyuncu Ferhan Şensoy’un yanı sıra Kaan Urgancıoğlu, Ege Aydan, Ece Uslu, , Durul Bazan,  Ekin Türkmen, Dost Elver, Engin Hepileri, Birce Akalay, Burak Sarımola, Aylin Kontente, Neriman Uğur, Ali Yaylı ve Burcu Okutulmuş gibi zengin bir oyuncu kadrosu rol aldı. Filmin senaryosunu Mustafa Uğur Yağcıoğlu yazdı, yönetmenliğini ise yine  Mustafa Uğur Yağcıoğlu ile Iraz Okumuş yaptı.  

Sezonun en iddialı Türk filmi olan “Son Ders” bugünün aşkının, üniversite hayatının, kuşak çatışmasının, önceki kuşak tarafından duyarsızlıkla suçlanan gençliğin nedenlerinin hem eğlenceli, hem de hüzünlü bir hikayesi. Son Ders, sadece bu günün gençliğinin değil, 80 öncesi ve 70’li  kuşağın da  bugün geldiği son noktanın söz aldığı bir film.