‘27. İstanbul Film Festivali’

11.02.2008 16:07
‘27. İstanbul Film Festivali’

Son günlerde tüm sinema dünyasının gündemine oturan 58. Berlin Film Festivali programında yer alan 15 film Türkiye’de ilk defa İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek. AKBANK sponsorluğunda düzenlenen 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 5 – 20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Dünya prömiyerini, Berlin Film Festivali\' nin Açılış Töreni’nde yapan Martin Scorsese\'nin  Rolling Stones konser filmi Shine a Light,  İstanbul Film Festivali programının merakla beklenen filmleri arasında… 2006 yılında kaybettiğimiz modern müzik endüstrisinin büyük ismi Ahmet Ertegün’e adanan film, festivalde NTV Belgesel Kuşağı’nda gösterilecek. Rolling Stones’un Kasım 2006’da Beacon Theatre’da verdiği konserin sahne arkasını ve arşiv görüntülerini bir araya getiren “Shine A Light” İstanbullu izleyici ile ilk defa festival kapsamında buluşacak.

Festivalin bir başka önemli filmi ise Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışacak olan Elegy … Başarılı yönetmen Isabel Coixet’in son filminde Ben Kingsley, Penélope Cruz, Dennis Hopper ve Blondie grubunun seksi solisti Debbie Harry başrollerde…

Nic Balthazar’ın kendi yazdığı romanından uyarladığı “Ben-X” ile Berlin Film Festivali’nin kapanış filmi olacak Michel Gondry’nin merakla beklenen son filmi Be Kind Rewind ise İstanbul Film Festivali’nde “Altın Lale” için yarışacak filmler arasında...

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali programında bu yıl, 20’yi aşkın bölümde, aralarında 2007 ve 2008’in çok konuşulan bol ödüllü yapıtları da olan 200’e yakın film yer alacak. Festival programı Mart ayında açıklanacak.