Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım

21.02.2008 11:04
Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
DIGITURK TurkMax ve MinT Prodüksiyon işbirliğiyle oluşturulan, gerçek mahkum ve infaz koruma memurlarının rol aldığı ilk sinema filmi “Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım”,  22 Şubat 2008’de sinemaseverlerle buluşuyor!

Hamdi Alkan’ın ilk yönetmenlik denemesi olan “Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım” ile, dünyada ilk kez, senaryosunun mahkumlar tarafından yazıldığı, müziklerinin mahkumlar tarafından yapıldığı ve gerçek mahkumların infaz koruma memurları ile birlikte oynadıkları bir film çekilmiş oldu.

“Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım” filminin senaryosu, Senaryo Yazarları Derneği’nin (SENDER) 2006 yılı Haziran ayında Bayrampaşa ve Paşakapısı Tutukevleri’nde başlattığı \'Hayal Kurmak Serbest Projesi’ kapsamında, Birol Güven Senaryo Atölyesi yönetiminde çalışan mahkumlar tarafından yazıldı ve müzikleri de yine mahkumlar tarafından yapıldı.

“Bayrampaşa:Ben Fazla Kalmayacağım”, yanlışlıkla tutuklanıp, derdini anlatamadan yıllarca cezaevinde kalmak zorunda bırakılan bir adamın öyküsü. Evli ve bir çocuk babası olan Erdem (Vural Çelik), hayatını kuaförlük yaparak kazanmaktadır. Bir gün mahalle arkadaşı Ahmet\'le (Hakan Yılmaz) karşılaşan Erdem, onunla bir çay bahçesine gitmeye söz verir. Ne var ki Ahmet bir uyuşturucu satıcısıdır ve telefonları dinlenmektedir. Ahmet\'le ortak çalıştığı şüphesiyle narkotik şube polisleri tarafından tutuklanan Erdem suçsuz olduğunu anlatmaya çalışsa da, karısı dahil olmak üzere kimseyi inandıramaz. Bu arada Erdem\'in hapishaneye düşmesi Eşi Ayşen (Yasemin Conka) tarafından küçük oğlu Ali\'den (Okan Tangücü) saklanır. Uzay savaşlarını çok seven Ali, babasının dünyayı uzaylıların saldırısından kurtarmak üzere seçilmiş bir komutan olduğunu sanmaktadır. Bu oyuna zamanla bütün koğuş destek olacaktır. Erdem\'in bu koğuştaki misafirliği ise o kadar çabuk bitmeyecektir...

Afiş fotoğrafını cezaevi tabur komutanının çektiği filmde, Bayrampaşa\'nın gerçeklerine ve gündelik hayatına tanıklık ediliyor. Bayrampaşa Cezaevi’nde çekilen filmde 24’ü başrollerde olmak üzere, 100’den fazla mahkum ve 26 infaz koruma memuru rol aldı.

Filmde infaz koruma memurları ile mahkumlara, oyuncu Vural Çelik, Yasemin Conka, Hakan Yılmaz ve Okan Tangücü eşlik eti. Halil Ergün, Tamer Karadağlı, Yeşim Salkım, Savaş Ay, Doğa Rutkay gibi Türkiye’nin ünlü isimleri de konuk oyuncu olarak filmde yer aldılar.

“Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım” filminin gösteriminden elde edilen gelirin bir bölümü cezaevlerinde kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için kullanılacak.