Gülümsediğini Görmekten Daha İyi Bir Şey Yok

01.08.2013 11:09

Denzel Washington ve Mark Wahlberg'in oynadığı 'Zorlu İkili' Cuma günü gösterime giriyor. Mark Wahlberg, "Denzel’ın gülümsediğini görmekten daha iyi bir şey yoktur. Normalde bunu bir filmde ancak bir ya da iki defa görebilirsiniz, bu filmde birçok kez göreceksiniz" diye konuştu.

Hollywood’un en çok beğenilen aktörlerinden 2 Oscar Ödüllü Denzel Washington ve Mark Wahlberg 'Zorlu İkili'de bir araya geliyor.

Aksiyon sahnelerinin yanı sıra komik diyaloglarıyla uluslararası alanda sinema eleştirmenlerinden tam not alan 'Zorlu İkili' bu Cuma Amerika ile aynı anda gösterime giriyor.

Filmin oyuncuları Denzel Washington, Mark Wahlberg ve Paula Patton film hakkında görüşlerini anlattılar.

Bu filmde yer almanızın en önemli nedeni nedir?

Mark Wahlberg: Hikâye benim her zaman hayranı olduğum ahbap polislerin aksiyon komedisine dayanıyor. Stig içgüdüsel hareket eden, ani kararlar alan bir adam. Banka soygununa gittiklerinde Bobby ve o birbirlerini oyuna getiriyorlar. İkisi de birbirlerine kim oldukları ya da neden soygunu yaptıkları hakkında dürüst olmadılar. Bobby’i kandırdığı halde ve Bobby’de onu kandırdığı halde Stig hala ne hissettiği hakkında gerçekleri söylüyor. O iyi adamlar için her şeyi yapar ama kendisinin kazıklandığını anladığı anda çok çabuk taraf değiştirebilir.

Denzel Washington: En son yaptığım filmlerdeki ağır rollerin ardından Bobby karakteri oldukça eğlenceliydi.

Zorlu İkili’de bizi en çok ne şaşırtacak?

Mark Wahlberg: Tabiki Denzel Washington. Denzel’ın gülümsediğini görmekten daha iyi bir şey yoktur. Normalde bunu bir filmde ancak bir ya da iki defa görebilirsiniz, bu filmde birçok kez göreceksiniz. Onunla birlikte çalışmak gerçekten müthişti. Bol aksiyon ve dövüş sahnelerinin olduğu bir film, dublör kullanmadığınız oldu mu?

Mark Wahlberg: Bir sahnede sınırı geçmemiz gerekiyor ve Denzel’ın karakteri yüzme bilmeyen birini kurtarıyor. Nehir oldukça kuvvetli akıyordu. Ben ipe tutunuyordum, kendimi akıntıya vermemiştim! Ben bu yaşımda aksiyon sahnelerini kendim çekmeye o kadar hevesli değilim. Dört çocuğum var o yüzden güvenli oynamayı tercih ediyorum.

Denzel Washington: Tony Scott’ın son zamanlarında beni oldukça tedirgin ettiği, köprülerin üstünden ya da binaların yanından sarktığım, birkaç filminde oynadım. Bu tarz aksiyon sahnelerini sevmiyorum ve yaşlandıkça yüksekliği daha da az sevmeye başladım. Doğrusu film içinde de bununla ilgili bir şey yaptık. “Ben buradan atlamam.” “Evet atlıyorsun!”

Aslında her ikinizde bu tarz aksiyon filmlerine oldukça alışıksınız daha önce sizi polis, ajan rollerinde izledik ama bu karakterler için nasıl bir hazırlık yaptınız ?

Denzel Washington: Gizli görev ajanını anlamak için uzman eğitmenlerle görüştük. Narkotik’in teknik danışmanı Richard ve Ordu SEAL takımı teknik danışmanı Jamie bize uyuşturucu savaşı hakkında hayal edebileceklerimizden çok daha fazlasını öğretti. Benim içn Richard’ın kişiliğini ve stilini gözlemlemek bile çok önemliydi. Ona ‘İş üstündeyken nasıl vurulmuyorsunuz?’ gibi sorular sorabildim. Bence bu işi yapan kadın ve erkekler bir yere kadar adrenalin bağımlıları çünkü kendilerini çok tehlikeli durumlara sokuyorlar. Bu şekilde başarılı olabiliyorlar.”

Mark Wahlberg: Film boyunca senaryomun üstüne yazdığım şu ilkeye sahiptim; ‘Görev, Onur, Sadakat ve Güven.’ Bu tarz şeyler Stigman için oldukça önemli. Beraber savaştığı arkadaşları için, aileleden gördükleri için yapmayacağı şey yok. Daha önce asker rolleri oynadığım için oldukça şanslıyım çünkü diğer roller için daha önce biraz askeri eğitim aldım.

Paula Patton: Daha önceki filmlerimden aksiyon sahnelerine alışkınım ama bir role gerçeklere dayanarak başlamak isterim çünkü sadece hayal gücü ile başka birisini canlandırmak çok zor oluyor. Sonraki adım ise karakteri daha eğlenceli yapmak ve kendi sezgilerini katmak oluyor. Richard beni işiyle alakalı derin tartışmalara giren harika bir kadın ajan ile tanıştırdı. Bir kadın ajanın yaşadıkları erkeğinkilerden oldukça farklı. Kadın olarak karanlık bir odaya girip uyuşturucu anlaşması gerçekleştirmek oldukça cesaret gerektiren bir şey.

ntvmsnbc