'Recep İvedik'in İlk Röportajı

27.02.2008 09:35

Basın bülteni ilk elimize ulaştığında, kıtlıktan çıkmış gibi yemek yiyen, tüylü bir adam görünüyordu sadece fotoğraflarda. Şahan Gökbakar’ın televizyonda ilgiyle izlenen Recep İvedik karakterini sinemaya taşıyacağı haberini hemen duyurmuştuk ancak bu boyutta bir ilgi beklemiyorduk, açık konuşmak gerekirse. Ne olduysa filmin fragmanı internette yayınlanmaya başlayınca oldu ve Türk halkı yeni bir yıldız kazandı: “Recep İvedik”. Fragmanı Sinemalar.com’da izlenme rekorları kıran “Recep İvedik”i bu kadar popüler yapan neydi? Onu görür görmez gülmeye başlamamız normal miydi? Bu soruların cevabını ancak ‘Recep İvedik’ karakterinin yaratıcısı Şahan Gökbakar verebilirdi. Yeni başlayan televizyon programı ve “Recep İvedik” filminin tanıtım çalışmaları nedeniyle hareketli günler geçiren Şahan, kendisinden daha ünlü olmayı başaran “Recep İvedik”i ilk kez Sinemalar.com’a anlattı..

Sinemalar.com: “Recep İvedik” filminin fragmanının bu kadar ilgi göreceğini tahmin ediyor muydun?

\"Recep Şahan Gökbakar: Aslında beklediğim bir ilgiydi çünkü diğer skeçler de son derece iyi oranlarda izlenmişti. Ama tabii bir rekor kırması çok hoş. Sinemalar.com’da da rekor kırmış duyduğum kadarıyla.

S: Neden skeçlerinde canlandırdığın diğer karakterler değil de, Recep İvedik üzerinden bir film yapmayı tercih ettin?

Şahan: Geri dönüşü en çok bu tipten aldım.

S: Aslında sokakta binlerce Recep İvedik ile karşılaşıyoruz her gün… Bu karaktere neden bu kadar çok gülüyoruz peki?

Şahan: Bence çok bizden bir karakter de o yüzden. Herkes biraz Recep İvedik aslında.

S: Recep İvedik’in fragmanının gördüğü ilgi üzerine, hiç ortada yokken, birden “AROG” ve “Osmanlı Cumhuriyeti”nin tanıtım filmlerinin yayınlanması, filminin başarısını gölgelemek için yapılan kasıtlı bir hareket olabilir mi?

Şahan: Eğer filminiz başarılıysa bence hiçbir kuvvet bunu engelleyemez. Ama bilinçli bir hareket olduğu çok açık. Bu da beni çok mutlu etti. Demek ki çok ciddi ve ses getiren bir iş yapmışım.

\"Recep S: “AROG” ve “Osmanlı Cumhuriyeti”, “Recep İvedik’e zarar verebilir mi? Ya da tam aksi, “Recep İvedik”ten çok mu korktu acaba diğer komedyenler?

Şahan: Bu iki film de neredeyse bir sene sonra vizyona girecek. O yüzden kimse kimseye zarar veremez.

S: Skeçleri ve fragmanı oldukça ilgi gören “Recep İvedik”in filminin de aynı başarıyı yakalayacağını düşünüyor musun?

Şahan: Bence film benzer bir başarıyı yakalayacak ama ne kadar gişe yapar bilemem. Tek istediğim insanları güldürmek.
     
S: Skeçlerinde canlandırdığın karakterler içinde filme dönüştürmeyi düşündüğün başka kahramanlar var mı?

Şahan: Tam olarak düşünmedim, sanırım var. Mesela “İşin Aslı” skecindeki Kayhan çok sevdiğim bir karakter. Onun üzerine çalışabilirim.

S: Cem Yılmaz, Ata Demirer gibi komedyenleri kendine rakip görüyor musun? Şahan Gökbakar’ın ne gibi ayrıcalıkları var seyircisine sunduğu?

Şahan: Seyircime sunduğum ayrıcalık, sauna ve masaj ücretsiz bizde. Ayrıca ömür boyu üyeliklerde yüzde yirmi iskonto yapıyoruz.
S: Ben de ne zaman espri yapacaksın diye bekliyordum. \"\" Çekimler ve skeçler dışında da, her daim komik misin? En çok nelere gülersin?

\"Recep Şahan: En çok saçma sapan olaylara gülerim. Bazen kimse gülmez ben gülerim ya da herkes güler ben gülmem.

S: İstanbul’a geldiğin ilk yıl evden dışarı adım atmadığını okumuştum bir röportajında. Kabuğunu kırmayı nasıl başardın?

Şahan: Ben genelde düşünürüm zaten. Bu sayede hayatımda baya birşeyi çözdüm.

S: Filmin tanıtımında internetin rolü ortada… Şahan Gökbakar nasıl bir internet kullanıcısı? Web sitelerinde yayınlanan, filminle veya kendinle ilgili yorumları, haberleri takip ediyor musun?

Şahan: Internet benim için üç işe yarar: 1: seyahat ve organizasyon 2: mail 3: yemek siparişi \"\"