Özgürlüğe Giden Uzun Yol'u ilk Obama İzledi

19.11.2013 09:47

Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın otobiyografisinden senaryolaştırılan 'Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol'un ilk gösterimi ABD Başkanı Obama'nın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da yapıldı.

 

Nelson Mandela'nın tüm dünyada en çok satanlar listesinde uzun süre ilk sırada yer alan otobiyografisinden senaryolaştırılan 'Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol'un ilk gösterimi geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da yapıldı.

 

Özel gösterime Mandela'nın kızları Zindzi ve Zenani Mandela, başrol oyuncuları Mandela'yı canlandıran Altın Küre ödüllü İdris Elba ve Naomie Harris, yönetmen Justin Chadwick ve Prodüktör Anant Singh katıldı. Barack Obama gösterim sonrası "Beni ve dünyadaki pek çok insanı etkilemiş olan bu değerli insanın hayatının konu edildiği filmin Beyaz Saray'daki gösterimine, Mandela ailesi ve filmde emeği geçenlerin katılımıyla ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duydum" diye konuştu.

 

Amerikan dergisi Variety'nin haberine göre filmin gösteriminden önce Beyaz Saray'da Mandela'nın kızlarıyla uzun süre sohbet eden ABD Başkanı, yaptığı açılış konuşmasında "1990 yılında Mandela hapisten çıktığında ben hala hukuk fakültesinde öğrenciydim. Güney Afrika liderinin özgürlüğe kavuşması büyük bir onurdu. İnsan ruhu sonsuza dek tutsak edilemez. Adalet ve gerçeklik er ya da geç kazanır" dedi. Filmin Washington galası, 20 Kasım'da Hillary Clinton'un katılımıyla Kennedy Center'da gerçekleştirilecek. 'Mandela: Özürlüğe Giden Uzun Yol' Amerika ve Güney Afrika gösteriminin ardından MG Beyond tarafından 7 Şubat'ta Türkiye'de vizyona girecek.