‘Sex and the City’ Röportajı

24.03.2008 14:59
‘Sex and the City’ Röportajı

Ünlü televizyon dizisi “Sex and the City”de oynadığı Carrie Bradshaw karakterini Mayıs ayında beyazperdeye taşımaya hazırlanan Sarah Jessica Parker, bu yıl birincisi verilen “ShoWest Öncü Girişimcilik Ödülü”nün sahibi oldu. Güzel oyuncuya ödülü 13 Mart’ta Las Vegas’ta, Paris Hotel’de düzenlenen tören sırasında verildi.

Güzel oyuncuya verilen bu yeni ödülün özelliği, eğlence ve iş dünyasına başarılı çalışmalarıyla kendi damgasını vuran kadın ve erkekler için tasarlanmış bir onur ödülü olmasıydı.

Merakla beklenen yeni filmi “Sex and the City: The Movie” nin post-prodüksiyon çalışmalarını tamamladıktan sonra kısa bir mola veren Sarah Jessica Parker, film ile ilgili düşüncelerini anlattı...

- Sex and the City: The Movie”de hem oyuncu, hem de yapımcı olarak çalıştınız. Yapımcılığın en büyük ödülleri ve zorlukları sizce nelerdir?

Sarah Jessica Parker: Yapımcılıkta benim hoşuma giden çok fazla şey var. Öncelikle işbirliğini ve ekip çalışmasını seviyorum. Başkaları için sorumluluk almayı ve başkalarına karşı sorumlu olma duygusunu seviyorum. Bu filmin krizlerin ve yeni başlangıçların filmi olduğunu belki bilirsiniz, belki bilmezsiniz. Filmin yapımı boyunca defalarca dağılındı ve tekrar bir araya gelindi. Bu filmin yapılmış olmasının benim için çok büyük anlamı var.

-Çok klişe bir soru olacak ama, yönetmenliğe de el atmayı hiç düşündünüz mü?

Sarah Jessica Parker: Dizinin belki bir bölümünü yönetebilirim şeklinde düşündüğüm bir dönem olmuştu ama sonradan bir şekilde gerçekleşmedi. Oyuncuları yönetmenin gerçek bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de yönetmenliğe pek bulaşmak istemiyorum.

-Gelecekte başka bir uzun soluklu televizyon rolü düşünüyor musunuz?

Sarah Jessica Parker: Televizyon dizilerinin gerektirdiği uzun vadeli çalışma düzenine yeniden geri döneceğimi pek sanmıyorum. “Sex and the City” dizisinde kazandığım deneyimi hiçbir şeye değişmem ama bir bebeğim var. Zaten televizyon dizisini bırakma sebeplerimden en önemlisi, anneliğe zaman ayırma ihtiyacıydı. Diziyi seviyordum ama bir yandan da oğlumun bana en çok ihtiyacı olduğu yaşta onu günde 18 saat yalnız bırakmak istemiyordum. “Sex and the City”de çalışmaktan çok mutluydum ama o diziyi çocuğum için bıraktım

- Şu anda herhangi bir filmde oynuyor musunuz?

Sarah Jessica Parker: Hayır. “Sex and the City: The Movie”nin post prodüksiyon çalışmasının tam ortasındayım. Hala her gün yapmam gereken çok iş var. Filmin gösterim tarihi olan 30 Mayıs’a kadar da çok işim olacak. HBO kanalı için iş yapan bir yapım şirketim var. Yazarlar grevi artık bittiğine göre işlerimin başına geri dönebilirim demektir.