Kesinlikle, Belki: Üç İlişki, Üç Felaket, Son Bir Şans!

17.04.2008 11:37

Bugüne kadar aşkın ezici yenilgisini veya zaferlerini tatmış olan herkes bu filmde kendinden birşeyler bulabilir.

Umutları ve hayalleriyle büyük kente gelen genç bir erkeğin öyküsünün  anlatıldığı “Kesinlikle, Belki”; hikayenin akışında üç mükemmel kadın ve küçük bir kız çocuğuna da yer veriyor.

30’lu yaşlarını sürmekte olan Will Hayes eşinden boşanmak üzeredir. 10 yaşındaki kızı Maya tarafından evlenmeden önceki yaşamı hakkında soru yağmuruna tutulunca çok şaşırır. Maya anne ve babasının nasıl tanıştığı ve birbirlerine nasıl aşık oldukları konusunda herşeyi tüm detaylarıyla bilmek ve öğrenmek ister.

Will Hayes’in öyküsü 1992 yılında başlar. O yıllarda başkanlık seçimleri kampanyasında çalışmak üzere Wisconsin’den New York’a gelmiş, gözü yükseklerde genç bir politikacı adayıdır. Maya’nın soruları üzerine idealist bir genç olduğu; büyük kent siyasetinin girdilerini çıktılarını öğrenmeye çalıştığı günleri yeniden hatırlar. Bu arada üç farklı kadınla yaşadığı romantik ilişkilerden de bahseder.

Ancak bunu yaparken kendi öyküsünü eğlenceli bir oyuna çevirir. Birlikte olduğu kadınların isimlerini değiştirdiği için, babasının bu üç kadından hangisiyle evlendiğini tahmin etmek Maya’ya düşer. Acaba annesi Will’in üniversitedeki bağımsız ruhlu sevgilisi Emily midir? En iyi arkadaşı ve sırdaşı olan apolitik April midir? Yoksa özgür ruhlu ve tutkulu gazeteci Summer mıdır?

Babasının gizemli aşk öyküleriyle ilgili parçaları birleştiren Maya, aşkın göründüğü kadar basit ve kolay bir şey olmadığını anlamaya başlar. Babası anlatmaya devam ederken geri dönüşler için asla geç olmadığını, belki mutlu sonun bir şekilde bulunabileceğini farkeder.

Bu esnada babası da o güne kadar yaptığı tercihlerini küçük kızı sayesinde yeniden değerlendirir. Kızına eski aşklarını anlatırken aslında kendi kimliğini yeniden keşfeder. Küçük kızının beklenmedik yardımlarıyla aşka ikinci bir şansın nasıl verilebileceğini öğrenir.”

“Kesinlikle, Belki”, değişim üzerine bir film. Aynı zamanda insanları affetmek, geçmişten destek alarak ileriye adım atmak gerektiğini anlatan bir hikayeye sahip.

Diğer romantik komedi filmlerini izlerken, daha 10. dakikada neler olacağını tahmin edebilirsiniz. Ancak bu filmde sona ulaşıncaya kadar hikayenin nereye varacağını kestirmek zor.