Haftanın Filmi: Herkül Efsane Başlıyor

07.02.2014 10:14

Yunan mitolojisinin tanrıları ve tanrıçaları, bu kez sinemalara Herkül’le geliyor.

 

Herkül: Efsane Başlıyor’ Herkül’ün uhrevi ve efsanelerle dolu dünyasını genç bir erkeğin gözünden anlatıyor ve kaderini değiştirmek için verdiği mücadeleyi hikayeye konu oluyor.

 

Kellan Lutz’ın başrollünde olduğu Herkül, Renny Harlin yönetmenliğinde gerilim dolu bir aksiyon filmine dönüşüyor. Filmde Kellan Lutz’ın yanı sıra, Liam Mcintyre, Gaia Weiss, Liam Garrigan, Roxanne McKee gibi yetenekli genç oyuncularda var.

 

Herkül’ün hikayesi aslında çok küçük yaşlarından itibaren yönetmen Renny Harlin’in ilgisini çekmiş. Harlin; “Küçük bir çocukken tarihle çok ilgiliydim, özellikle de Yunan mitolojisi çok ilgimi çekerdi. Okulda bile mitoloji derslerinde, öğretmenim dersi anlatırken her şeyin hayalini kurar ve bütün hepsinin resmini çizerdim. Değişik silahlar, mimari yapılar, tanrı ve tanrıçaların neye benzeyeceğine kadar her şeyin resmini çizmişimdir” sözleriyle ilgisini ifade etti. Harlin’in çocukluktan kalan ilgisi ve araştırmacı ruhu sonunda Herkül filminin çekimine kadar ilerlemiş.

 

Yazarlar Sean Hood ve Daniel Giat, yarı tanrı Herkül’ün mitolojik hikayesinden çok etkilenmişler. Onlara göre bu hikaye; özgürlük üstüne, bir insanın kaderini isterse değiştirebileceği üstüne ve tutkular üstüne. Kellan Lutz karşımıza bir çok filmle çıkmış olsa da sesini duyurmayı Twilight üçlemesinde ki rolüyle başardı ve iyi yapımlarla oyunculuğunu ortaya koymaya devam ediyor.

 

Filmde ön plana çıkan başka bir isimde Kral İngiliz oyuncu Scott Adkins. 10 yaşından beri sahnelerde olan ünlü oyuncu tiyatro dışında da sayısız Hollywood yapımında boy gösterdi. Filmde aynı zamanda Sotiris’i “Spartacus” dizisinden tanıdığımız Liam McIntyre canlandırırken, Game of Thrones dizisinde oynayan Roxanne Mckee’de kraliçe Alcmene rolüyle karşımıza çıkıyor.