Şimdi Sizi Karı-Koca İlan Ediyorum!

09.05.2008 17:51

Amerikalılar\'ın popüler deyimi “Vegas’ta olan Vegas’ta kalır”; çılgın zevklere, neşeli ayyaşlık ve zamparalığa ve tabii ki bol paraya çağrışım yapıyor. Eğer yaptıklarınızdan birini biri hatırlarsanız, gerçekten orada hiç olmamışsınız demektir!

Ancak ya Günah Şehri’nde yaptığınız ufak çılgınlıklar sadece orada kalmaz da, sizi taa evinize kadar takip eder ve hayatınızı altüst etmeye başlarsa? What Happens In Vegas oldukça seksi ancak hiçbir şekilde birbiriyle uyuşmayan bir çiftin şahane bir gece sonrasında başına gelen ve pek fena sonuçlar doğuran olayları anlatan bir komedi.

Parti delisi karizmatik Jack Fuller (Ashton Kutcher) ve ticaretle uğraşan Joy McNally (Cameron Diaz)’nin tesadüfen Las Vegas’ta paylaştıkları gürültülü bir haftasonu, onlar için hayal meyal anlardan çok hatırlanacak izler bırakır. Bu iki tatilci New York’lu, hiçbir acı hissetmedikleri o anda Vegas-stili bir evlilik sözleşmesine imza atmamış olsalardı, kim bilir belki herşey farklı olurdu! Ama burası Vegas…

Üç milyon dolar kazanan bir çift… Ancak kazanan kim? Aslında Jack, Joy’un çeyrekliğini ödünç alarak kazandı. Ama Joy zaten makinenin başında oynuyordu. Ya da tam tersi miydi? Her neyse kime ait bu ganimet?

Bu muhteşem ikili arasındaki münakaşayı inatçı Yargıç Whopper (Dennis Miller) çözümlüyor. Çözüm ise “altı aylık zorlu ve zorunlu bir evlilik”!

Jack’in en iyi arkadaşı ve avukatı  Steve “Hater” Hader (Rob Corddry)’ın itirazlarına rağmen, yargıç Whooper evliliğin feshini kabul etmez, ganimetin paylaşımını dondurur ve sorumsuz çiftin insani olarak hazırlıksız yakalandıkları bu evliliği yürütmek için herşeyi denediklerini kanıtlamalarına karar verir. Bu kararın içinde haftalık görüşme toplantıları ve birlikte hareket etmenin yanı sıra,  Whooper’a göre yeni jenerasyonun nefret ettiği bir başka durum daha vardır: “denemek”. Whooper aksi takdirde çiftin, bu paranın bir kuruşunu bile göremeyeceklerini garanti eder.

Şimdi sizi karı-koca ilan ediyorum… Bu gerçek!

Jack ve Joy’a göre “Ne kadar zor olabilir” düşüncesi, kendilerini şamatalı, sabır-testli bir evliliğin içinde bulmalarıyla ve kim daha iyi “karı-koca” rolü yapar düzeniyle devam eden eğlenceli ve karmaşık bir hale dönüşecektir.  

Jack ve Joy “saadet dolu evliliklerini” birbirlerini öldürmeden altı ay sürdürmeyi başarabilecekler ve büyük ganimete ulaşabilecekler mi? Ya da ikisi arasındaki bu hararetli kıvılcımlar birgün kalplerine sıçrayıp sahte ilişkilerini şaşırtıcı bir gerçekliğe mi dönüştürecek?

Sonuçta "What Happens in Vegas" gerçek bir sürpriz saklıyor…
     
Cameron Diaz ve Ashton Kutcher filmin senaryosundaki “ya olursa” fikrinden oldukça etkilenmişler.” Bir ilişkisi olan insanlar bekar arkadaşlarının her zaman daha şanslı olduğunu düşünürler. Ama öteki yandan bekar olanlar da bir ilişkisi olanlara gıpta ederler. Yaşamda, önemli olan kendi mutluluğunuzu bulmaktır. Sadece bir ilişkiniz olduğu için mutlu olamazsınız, öncelikle kendinizle ve kendiniz için mutlu olmalısınız..Sanırım canlandırdığım karakter Joy bu durumu oldukça güç bir şekilde öğreniyor” diyor Diaz.
    
“Jack ve Joy aynı paranın iki tarafı gibiler…” diyor Kutcher ve ekliyor “İkisi de ilişkilerinde mücadeleci, Jack biraz daha rahat Joy’a göre.. Joy biraz daha tutucu..Romantik olarak aslında her ikisi de hep yanlış ilişkilerin peşinde olmuşlar, belki de birbirlerine yaklaşmaları bu yüzden…”
    
Yönetmen Tom Vaughan izleyicilerin “What Happens In Vegas” ile sadece iyi bir film seyredip, eğlenceli vakit geçirmekten ziyade, aslında insanları biraraya getiren şeylerin neler  olduğunu hatırlayarak sinemadan ayrılacaklarını hatırlatıyor. “Bazen birlikte olmanız gereken kişi tam yanınızda durmaktadır” diyor Vaughan. “Tek yapmanız gereken onu gerçekten bulduğunuz zaman kendinize şans tanımanız..”