İtirazım Var'ın Ankara Galası Büyük İlgi Gördü!

27.04.2014 10:45

Onur Ünlü'nün 18 Nisan'da gösterime giren son filmi İtirazım Var'ın Ankara galası, dün Kızılay Büyülü Fener sinemasında gerçekleştirildi.

Geçen hafta gösterime girdikten sonra +18 yaş sınırı getirilmesiyle tartışma yaratan Onur Ünlü filmi İtirazım Var, Ankaralı'ların yoğun ilgisiyle karşılandı. Yaklaşık 300 kişinin takip ettiği film gösteriminin ardından filmin yönetmeni Ünlü ile başrol oyuncularından Serkan Keskin ve Hazal Kaya, izleyicilerin sorularını yanıtladı.

İnsanların yoğun ilgi gösterdiği ve bilet bulmakta zorlanılan etkinlikte sorular, genellikle Onur Ünlü'nün filmde yer verdiği ögelerle ve filmin içindeki ipuçlarıyla ilgili oldu. Serkan Keskin ve Hazal Kaya da zaman zaman kendilerine sorulan sorulara yanıt verdi. Etkinlikte bu üçlünün yanı sıra Onur Ünlü'nün Leyla ile Mecnun dizisinde çalıştığı oyuncular Ali Atay ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimler de arkadaşlarıyla beraber yer aldı, ancak söyleşiye katılmayarak seyirciler arasında oturdular.

Seyirciler tarafından yoğunlukla filmdeki göndermelerin güncel birtakım siyasi olaylara ne kadar uyduğu konusundaki sorular gelirken, Onur Ünlü bunların büyük bir çoğunluğunun önceden düşünülmüş şeyler olmadığını, yani hep denk geldiğini, zaten filmin senaryosunun yazımına 2010 yılında başlandığını belirtti. Filmin elbette söylemek istediği şeylerin bulunduğunu, ancak hiçbir zaman bunları kör göze parmak sokar gibi yapmak istemediğini, bundan sonraki filmlerinde de canı ne isterse onu yapacağını anlattı.

Serkan Keskin ise imam rolü için özel bir hazırlık yapmadığını, imam da olsa bir insan olduğu için bir insanı iyi bir şekilde canlandırmaya çalıştığını anlattı. Bir seyircinin, Ankara'da daha fazla oyunda oynaması yolundaki isteğine ise zaten her yıl Ankara'ya tiyatro grubuyla (Semaver Kumpanya) sık sık geldiğini hatırlatarak yanıt verdi.

Hazal Kaya da böyle bir ekibin içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, yeni bir dizi çalışması olmadığını ve zaten daha çok dizilerde oynaması nedeniyle insanlarda yarattığı algıyı kırabilmek adına böyle projelerde yer almanın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

35-40 dakika süren söyleşinin ardından salonun dışında hayranlarına imza dağıtıp onlarla fotoğraf çektiren üçlü, daha sonra sinemadan ayrıldı.