SineMardin Film Festivali Başlıyor

Giriş - Üye Ol
Anasayfa > Haberler > SineMardin Film Festivali Başlıyor
Haber

SineMardin Film Festivali Başlıyor


16 Haziran 2008 sinemalar.com

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek SineMardin Film Festivali, 20–24 Haziran tarihleri arasında Mardin'de  gerçekleştirilecek.

2006 yılında yerel inisiyatif olarak başlayan SineMardin Film Festivali, ana çatısı senaryo olan Türkiye’deki tek film festivali. Temel amacı, iki yıldır Senaryo Yazarları Derneği ile (SENDER) beraber gerçekleştirilen konferans ve senaryo atölyeleriyle Mardin’de senaryo üretimini özendirmek olan festivalin, bu yılki teması “Kadın”. Bu temayla birlikte festival üçüncü yılında kadın yönetmen, senarist ve yapımcıların filmlerine yer verecek.

Festivalin açılış filmi olan “Kilit”, filmin yapımcı ve yönetmeni Ceyda Aslı Kılıçkıran ve oyuncuları Müjde Ar, Serap Aksoy, Ayla Algan ve Mustafa Alabora’nın katılımıyla, 20 Haziran tarihinde Kasimiye Medresesi’nde gerçekleşecek festival açılış törenini takiben gösterilecek.
 
SineMardin film gösterim programında Alexander Sokurov'un “Alexandra”, Julian Schnabel'in “Kelebek ve Dalgıç”, Emir Kusturica'nın “Bana Söz Ver”, Hou Hsiao-Hsien'in “Kırmızı Balonun Yolculuğu”, Michael Haneke'nin “Ölümcül Oyunlar”, Vincent Paronnaud'un “Persepolis”, Selma Köksal'ın “Fikret Bey VE Handan İpekçi'nin “Saklı Yüzler” filmleri yer alıyor.
 
Ayrıca, Mustafa Altıoklar (Beyza’nın Kadınları), Feride Çiçekoğlu (Parmaklıklar Ardında), Işıl Özgentürk (Seni Seviyorum Rosa), Neşe Çehiz (Dizi), Handan İpekçi (Saklı Yüzler), Kubilay Tuncer (Mutluluk) ve Yüksel Aksu’nun (Dondurmam Gaymak) film gösterimlerinden sonra gençlerle buluşacakları Film Çözümleme Atölyeleri gerçekleştirilecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Film Platosu olarak Mardin” isimli konferansta geçen sene aynı isimle gerçekleştirilen konferansın çıktıları üzerine kurulan Mardin Film Ofisi’nin çalışma ve faaliyetleriyle, Mardin’de yerel sinema üretimi tartışılacak. Yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncuların katılacağı konferans, 21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında çarpıcı bir “video art” sergisi de yer alıyor. Pakistan’lı sanatçı Mansoora Hasan’ın “911” ve “The Bound Project” isimli video çalışmaları ve görselleri 20-27 Haziran tarihlerinde Kasimiye Medresesi’nde sergilenecek.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi için: www.sinemardin.com.tr

 

4 kişi eklemiş
Yorumlar (5)
Habere Yorum Yaz
sashley Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(1) kişi
Çevrimdışısashley, söylemiş
Yorum Puanı: 5.00, Tarih: 17.06.2008 19:44
umarım mardin halkı şehirlerinde böyle bir festival yapılmasının çok büyük bir şans olduğunun bilincine varmıştır. ve umarım sinemanın büyüsü onları da içine alır... :)
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
fibonacci Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(2) kişi
Çevrimdışıfibonacci, söylemiş
Yorum Puanı: 5.00, Tarih: 17.06.2008 18:59
kesinlikle türk sinemasının ve cennet vatanımızın tanıtımını canı gönülden destekliyorum amerika'da türk filmlerinin gösteriminden sonra mardin de film festivali çok güzel bir atılım bu atılımlar devam etmeli
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
soilwork Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(2) kişi
Çevrimdışısoilwork, söylemiş
Yorum Puanı: 4.00, Tarih: 16.06.2008 21:33
umarım afıstekı gıbı olmaz bır kısı var:) bu ulkenın boyle festıvallere ıhtıyacı var yaygınlasmalı ama birde yeterli ilgi gorse keske.
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
hakorock Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(4) kişi
Çevrimdışıhakorock, söylemiş
Yorum Puanı: 4.75, Tarih: 16.06.2008 20:49
türkiyede sinema festivalleri artması lazım umarım umarım sinemardin festivali başarılı olur bu yıl ilgi fazla olur
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
IndianaJoNeS2 Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(6) kişi
ÇevrimdışıIndianaJoNeS2, söylemiş
Yorum Puanı: 5.00, Tarih: 16.06.2008 18:14
böyle bilgilendiri haberler yayınlamanız gerçkten çok güzle tebrikler..
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver