Damla Sönmez, Altın Koza Sonrası Sinemalar.com'a Açıklamalarda Bulundu

22.09.2014 16:38

21. Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü Deniz Özdoğan ile paylaşan Damla Sönmez, ödülle ve Deniz Seviyesi filmiyle ilgili görüşlerini sinemalar.com ile paylaştı. Sönmez, ödülün bir ekip işi olduğunu belirtirken ödülün onu çok heyecanlandırdığını söyledi.

Sinemalar.com: Ödülle ilgili görüş ve duygularınız nelerdir?

Damla Sönmez: Öncelikle çok mutluyum. Törende de konuşamadım, şu anda da çok heyecanlıyım, bu yüzden zor konuşacağım. Törende de aslında bunu söylemek istedim: bu gerçekten bir ekip işi. Çünkü ekipte gerçekten herkes bütün gönlünü, ruhunu ortaya koyduğu zaman, oyuncu olarak çok motive oluyorsunuz. Ancak o zaman elinizden gelenin en iyisini yapabiliyorsunuz. Zaten bağımsız filmlerin çoğunda böyle oluyor. Ekip bazında söylüyorum, herkes ya senaryoyu, hikayeyi fikri seviyor, öyle geliyor buraya. Bu yüzden bu ödül sırf benim ödülüm değil, bütün ekibin, hepimizin birlikte aldığı bir ödül. Geçtiğimiz zorluklar ortak, yaşadığımız sevinçler ortak, her şeyimiz ortak. Bu ödülün de ortak olduğunu düşünüyorum.

S: Filmden ve rolünüzden biraz bahseder misiniz?

DS: Damla 6 aylık hamile ve doğurmak üzere. Ama hamileyken birtakım sorunlar yaşamış, depresif bir halde geziniyor sürekli. Bu sırada, ailesiyle birlikte Ayvalık'ta ortak kullandıkları yazlığın satılacağı haberi geliyor. Kocası da Damla'yı alıp ona iyi geleceğini söyleyerek Ayvalık'a getiriyor. Ayvalık'ta yıllar önce ayrıldığı ve bir daha hiç görmediği çocukluk aşkı Burak'la tekrar karşılaşıyor, onların bir hesaplaşması var. Ayrıca Damla'nın hamilelik sürecinde neden depresifleştiğini anlıyoruz. Böyle bir hikaye, aslında yıllar önce orada bıraktığı bir parçasını büyütüyor bu hesaplaşmada. Bir büyüme hikayesi diyebiliriz.

S: Aldığınız ödülün bundan sonraki kariyerinizi nasıl ivmelendireceğini düşünüyorsunuz?

DS: Ben her zaman sevdiğim, anlayabildiğim, anlatabileceğim filmlerde yer almayı çok istiyorum. Anlaşabildiğim ve birlikte hikaye anlatabildiğim yönetmenlerle çalışmak istiyorum. Bu işe ilk başlarken dileğim buydu, şu anda da dileğim bu. Ödül çok güzel birşey, birilerinin "seni sevdik, devam et" demesi çok güzel birşey ama çok fazla da takılmamak gerek galiba.