The Boy in the Striped Pyjamas Yolda!

20.06.2008 10:38
The Boy in the Striped Pyjamas Yolda!

“Harry Potter”ın yapımcısı insanlığa karşı işlenen suçların peşine düşüyor… Gelecek yılın Oscar ödüllerinin en güçlü aday adaylarından biri olan: “The Boy in the Striped Pyjamas” 10 Ekim’de Türkiye sinemalarında gösterime girecek.

Yapımcılığını, “Harry Potter” serisinin de yapımcılığını üstlenen David Heyman’ın, yönetmenliğini ise Mark Herman’ın üstlendiği filmde, Nazi Almanya’sının işgali altındaki Polonya’da bir kasabaya tayin olan bir Alman ailesinin öyküsü anlatılıyor.

John Boyne’un aynı adlı kitabından uyarlanan Miramax yapımı filmin çekimleri 2007 yılının Nisan ve Haziran ayları arasında Budapeşte’de gerçekleştirildi. Filmin başrollerinde David Thewlis, Vera Farmiga, Sheila Hancock ve Rupert Friend yer aldılar.

“The Boy in the Striped Pyjamas”ın konusu ise kısaca şöyle: Nazi Almanya’sı Bruno’nun babasını görevli olarak Polonya’ya gönderir. Bruno, kasabadaki toplama kampının tel örgülerinin öbür yanındaki bir çocukla arkadaş olur. Ancak iki çocuk arasında gelişen bu dostluk, özellikle oğlunun bu kampla ilgili gerçeği öğreneceğinden kuşkulanan Alman annenin (Vera Farmiga) endişelerini artıracaktır. Bruno ve ailesinin yeni evleri birbuçuk milyon Yahudinin Nazilerce öldürüldüğü Auschwitz toplama ve yoketme kampının bitişiğindedir.