89. Oscar Ödülleri'nde Türkiye'nin Aday Adayı Kalandar Soğuğu!

27.09.2016 17:35

26 Şubat 2017'de sahiplerini bulacak Akademi Ödülleri'nde yarışacak En İyi Yabancı Dilde Film Adayları belli oluyor. Türkiye'nin aday adayı, Kalandar Soğuğu oldu.

Mustafa Kara'nın yönettiği Kalandar Soğuğu filmi, yurt içinde ve dışında birçok festivalde gösterilmiş, Uluslararası Tokyo Film Festivali'nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanmıştı. Film, 16 Eylül'de Türkiye'de genel gösterime girmişti.

Akademiye gönderilen filmler arasından 9 tanesi 17 Ocak 2017 günü ön finale, bunlardan 5 tanesi ise 24 Ocak 2017 günü finale kalacak. Adaylık süreci 3 Ekim günü resmen sona erecek olmasına rağmen ülkelerin büyük kısmı Oscar için yarışacak filmlerini belirlemiş durumda. Bu yıl festivallerde dikkat çeken filmlerden Altın Ayı ödüllü Denizdeki Ateş (Fuocoammare) İtalya'yı, Saraybosna'da Ölüm (Death in Sarajevo) Bosna Hersek'i, O Kadın (Elle) Fransa'yı, Toni Erdmann Almanya'yı, Şovalye (Chevalier) Yunanistan'ı, Asghar Farhadi'nin Satıcı'sı (Forushande) İran'ı, Desierto Meksika'yı, Sieranevada Romanya'yı ve Pedro Almodovar'ın Julieta'sı İspanya'yı temsil edecek.