'Arabulucu' Padraig O'Malley, 22. Gezici Festival'de!

18.11.2016 09:09

Gezici Festival’in bu yılki özel bölümlerinden biri “Barışa Giden Yollar”. Bölüm kapsamında James Demo’nun dünya festivallerini dolaşan filmi Arabulucu (The Peacemaker), ABD Büyükelçiliği ve Sivil Düşün’ün katkılarıyla festival kentlerinde ilk kez gösterilecek ve filmin kahramanı Padraig O’Malley festivalde konuk olacak.

Arabulucu’da, dünyaca ünlü barış müzakerecisi Padraig O'Malley'nin hayatı takibe alınıyor. Kuzey İrlanda’dan Irak’a, Güney Afrika’dan Nijerya’ya barış görüşmelerinde aktif rol oynayan, liderlerle görüşmelerde bulunup uzlaşmazlık çözümlerine hayatını adamış O'Malley ile beş yıla yayılan bir yolculuk seyirciyi bekliyor.

Padraig O'Malley dünyanın en zorlu çatışmalarının orta yerinde, alışılmışın dışında yöntemler kullanarak azimli bir kararlılıkla barış tellallığı yaptı. 33 yaşındayken, Kuzey İrlanda'da barış için konferanslar düzenledi. Birleşmiş Milletler elçilerinde ve diplomatlarında olmayan bu olağanüstü yeteneği, güven kazanmaktaki başarısında yatmaktadır. Dogmatik liderlerle yüz yüze gelen O'Malley, onların kendi hikâyelerini anlatmalarını sağlayabilme gücüne sahiptir.

Padraig O'Malley filmin gösterimi sırasında bulunmak ve soruları cevaplamak üzere Ankaralı izleyicilerle buluşacak.