'Prenses Leia' Carrie Fisher Hayatını Kaybetti

27.12.2016 20:58

Geçtiğimiz cuma günü geçirdiği kalp krizinin ardından yoğun bakımda tutulan Carrie Fisher, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Carrie Fisher'ın 27 Aralık 2016 yerel saatle sabah 9 civarı, tedavi gördüğü UCLA Tıp Merkezi'nde hayatını kaybettiği, ailesi tarafından doğrulandı.

23 Aralık günü Londra'dan Los Angeles'a dönerken uçakta kalp krizi geçiren Fisher, uçaktaki yolcuların ve mürettebatın müdahalesiyle hayatta tutulmuş, uçağın inmesinin ardından hemen hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü oyuncunun durumunun kritik ve stabil olduğu duyurulmuştu.

Dönemin en ünlü müzikal yıldızlarından biri olan Debbie Reynolds'un kızı olan Fisher 1956'da doğmuş, küçük yaşlardan itibaren şöhretli anne ve babasının sayesinde hep göz önünde bir yaşamı olmuştu. 1975'te ilk kez bir sinema filminde (Shampoo) oynadıktan sonra 1977'de George Lucas'ın Yıldız Savaşları serisinin ilk filminde Prenses Leia Organa rolüyle tüm dünyanın tanıdığı bir oyuncu haline gelmişti. Serinin sonraki 2 filminde de oynadıktan sonra Hannah ve Kızkardeşleri, Harry Sally ile Tanışınca gibi dönemin önemli romantik komedilerinde yer aldı. Ayrıca yazar olarak da önemli bir kariyer yapan Fisher'ın romanları birçok kez basıldı. 1987'de yazdığı Yaşamın Kıyısından Kartpostallar adlı kitabı, 1990'da aynı adlı sinemaya aktarıldı.

Carrie Fisher 2015'te Star Wars: Güç Uyanıyor filminde bir kez daha Leia'yı canlandırmış ve performansıyla takdir kazanmıştı. 2017'de gösterime girecek serinin 8. filminde yine yer almıştı.