Sevgi Fırtınası: Hayat Bazen Aşık Olmak İçin İkinci Bir Şans Verir!

21.10.2008 17:06

Richard Gere ve Diane Lane, romantik dram “Sevgi Fırtınası/ Nights in Rodanthe”de beyazperdede tekrar bir araya geliyor. Nicholas Sparks’ın çok satan romanından uyarlanan film, hayatınızın aşkını bulmakta daima ikinci bir şans olduğunu keşfeden iki kişiyi konu alıyor.

Kocasının ihanetinin etkilerinden kurtulmaya ve onsuz bir hayat kurmaya çalışan bir kadın olan Adrienne (Diane Lane), eşinin eve dönmek istediğini öğrenir. Çelişkili hislerle paramparça olan kadın, eski bir dostunun Rodanthe’teki otelini hafta sonu için idare etmesi yönündeki ricasını bir kaçış fırsatı olarak görür. Orada, Kuzey Carolina’nın Outer Banks adı verilen bölgesindeki uzak bir noktada, Adrienne hayatını yeniden gözden geçirmek için gereken sükûneti bulacağını ummaktadır.

Tatil sezonu bitmiştir ve otel, beklenmedik bir şekilde gelen tek konuğu, şehirli bir doktor olan Paul (Richard Gere) dışında kapalıdır. Uzun zaman önce kariyeri için ailesini feda etmiş biri olan Paul, Rodanthe’e zor bir yükümlülüğü yerine getirmek ve kendi vicdan azabıyla yüzleşmek için gelmiştir.

Onlar, aynı çatıyı paylaşan iki yabancıdır. Ancak büyük bir fırtına yaklaşırken, huzur bulmak için birbirlerine yaklaşırlar ve etkileri ömürlerinin sonuna kadar devam edecek, hayatlarını değiştiren bir aşka yelken açarlar.

“Bu, hayatlarında bir İkinci Perde olduğunu keşfeden insanlar hakkında bir öykü,” diyor yönetmen George C. Wolfe.  Bu, iki Tony Ödülü sahibi, tanınmış bir tiyatro yönetmeni, yazarı ve prodüktörü olan ve “Sevgi Fırtınası/Nights in Rodanthe” ile ilk sinema filmini yöneten Wolfe’a yakışan bir benzetme.

“İnsanlar hayatlarının büyük bir kısmını iyi ya da kötü, doğru ya da yanlış kararlar verip seçimler yaparak geçiriyorlar ve çoğunlukla bunların getirdiği durumun kalıcı olduğunu hissediyorlar,” diyor. “Belli bir noktaya gelip ‘Pekâlâ, benim hayatım bu işte; ben buyum ve elde edeceğimi ettim’ diyorlar.”

“Ama hayatımızın ikinci yarısına başlarken ne oluyor?” diye soruyor yapımcı Denise Di Novi. “Aşkı buluyor muyuz? Henüz bulmadıysak ruh eşlerimizi buluyor muyuz yoksa bulduysak kayıp mı ediyoruz? İnsanlar daima yeni ilgi alanlarını ve kendilerinin yeni yönlerini keşfediyorlar. Yolculuğun ortasında ruh eşini bulma fikri alışılmamış bir şey değil; bu bazen uzun sürer, bazen hiç beklemediğiniz anda oluverir. Gerçek aşkı bulma hayali 25 yaşına geldiğinizde sona ermez. “Sevgi Fırtınası/Nights in Rodanthe’in mesajı da bu; pek çok kişinin bunu anlayabileceğine ve bundan ilham alacağına inanıyorum.”

“Bu, yetişkinler için bir aşk hikâyesi,” diyor Paul rolündeki Richard Gere. “Bu insanlar, karşılaşmadan önce bir hayatları olan ve kendilerini tanımlamak için bir ilişki aramayan kişiler.”

Yine de bu, kendilerini tanımlama şekillerini ve bunun sonucunda hayatlarını, birlikte geçirdikleri zamanın ötesinde değiştirecek bir ilişki.

Wolfe şöyle diyor: “Koşullar ve ilişkiler evrim geçirir. Bazen hayat ve evren bize hiç beklemediğimiz ya da umut etmekten vazgeçtiğimiz şeyleri sunar.”

“Sevgi Fırtınası/Nights in Rodanthe” gerçek aşkı bulmak için asla çok geç olmadığını söylemekle kalmıyor, yaşamak istediğinizi düşündüğünüz –ya da başkalarının sizden beklediği—hayatı sürerken kaybettiğiniz benliğinizi yeniden bulmak için de asla geç olmadığını anlatıyor. Her şeyin ötesinde, bu Nicholas Sparks geleneğine uygun, sürükleyici bir aşk öyküsü.  

Adrienne rolünü oynayan Diane Lane, Sparks’ın çekiciliğini “insanların yüreğine olan duyarlılığı”na bağlıyor. “Bence döneme, yaşa ya da koşullara bakmaksızın bizim gibi olan ve bizimkine benzer ihtiyaçlar duyan başka insanları görme yönünde bir iştah var. Aşk tüm sınırları aşıyor.”


* Sevgi Fırtınası” filminin yapım notlarından alıntıdır.