Güneşi Gördüm'ün Dev Kadınları

19.11.2008 12:22
Güneşi Gördüm'ün Dev Kadınları

Mahsun Kırmızıgül’ün merakla beklenen yeni filmi “Güneşi Gördüm”de rol alan Demet Evgar, Hande Subaşı, Yıldız Kültür ve Şerif Sezer, dev kadronun kadın oyuncuları olarak karşımıza çıkıyor.

12 Mart 2009’da sinemaseverlerle buluşacak olan filmde rol alan oyuncular,  Kars’ta devam eden çekimler sırasında, farklı bir coğrafyada bir süre de olsa zaman geçirebilmenin mutluluğunu yaşarken, bir yandan da filmde rol almanın kendileri için bir şans olduğunu sık sık dile getiriyorlar.

Filmde Mahsun Kırmızıgül’ün canlandırdığı Ramo’nun karısı Havar rolündeki Demet Evgar,  kayınbiraderinin karısı Zehra rolündeki Hande Subaşı, Altan Erkekli’nin canlandırdığı Davut’un karısı Gülistan rolündeki Şerif Sezer ve annesi Pakize’yi canlandıran Yıldız Kültür, senaryo gereği yöresel kıyafetler içinde kamera karşısına geçiyorlar.

Filmin çilekeş kadınları Havar, Zehra, Gülistan ve Pakize ailelerine her şartta sahip çıkan, elinin emeğini esirgemeyen gerçek Anadolu kadınları olarak, izleyicinin gönlünde şimdiden taht kuracağa benziyor.

Canlandırdıkları karakterlerin gerçekçi olması için 10 gün öncesinden Kars’a gelerek, doğulu kadınların beden dilini gözlemleyen ve şive çalışan kadın oyuncular, zor hava şartlarının da kendilerini engellemediğini ifade ettiler.

Çekimleri şu sıralar tüm hızıyla süren “Güneşi Gördüm”ün seti İstanbul’dan sonra Norveç ve Danimarka’da devam edecek.